آشنایی با بدن

گلبول های خون و سلول های خونی

گلبول های خون

در این مقاله می‌خواهیم درباره سلول‌ های خونی و گلبول های خون صحبت کنیم. قصد داریم که خون را در بدن بررسی کرده و با اجزای تشکیل دهنده خون بیشتر آشنا شویم. همچنین گلبول‌های خون را نام برده و با عملکرد آن‌ها در بدن آشنا شویم. برای دانستن مطالب گفته شده تا پایان این مقاله همراه با ما باشید.

خون چیست؟

قبل از اینکه درباره اجزای تشکیل دهنده خون و سلول‌های خونی صحبت کنیم، تعریفی ساده و مختصر را از خون بیان می‌کنیم. خون چیست؟ خون مایعی به رنگ قرمز روشن است که کار اصلی آن رساندن اکسیژن و مواد غذایی به تمامی اندام‌های بدن است. این مایع از طرق رگ‌ها و مویرگ‌ها به تمامی نقاط بدن رفت و آمد می‌کند. حدود 7 الی 8 درصد حجم بدن انسان‌ها را خون آن‌ها تشکیل می‌دهد. خون به وسیله سیستم گردش خون در تمامی بدن گردش می‌کند. خون در دسته بافت‌های همبند قرار می‌گیرد.

سلول های خونی

اختلالات در خون بر سلامتی انسان تاثیر بسیار زیادی می‌گذارد. کم خونی در بدن سلامت انسان و عملکرد دیگر اندام‌ها را به خطر می‌اندازد. در واقع اجزای تشکیل دهنده خون به دو قسمت پلاسما و سلول تقسیم می‌شود. میزان این دو مورد در خون باید به یک اندازه باشد و هر گونه تغییر در اندازه آن‌ها اعم از کم شدن و یا زیاد شدن سبب می‌شود که خون با مشکلاتی در بدن مواجه شود.

اگر خون انسان سالم نباشد، سلامتی انسان نیز مختل می‌شود. در ادامه اجزای تشکیل دهنده خون را بیشتر توضیح داده و با آن‌ها آشنا می‌شویم.

پلاسما چیست؟

پلاسما یکی از اجزای تشکیل دهنده خون است که قسمت مایع خون را تشکیل می‌دهد. پلاسما حجم بیشتری از خون را به خود اختصاص داده و خود از اجزای مختلفی نیز تشکیل شده است. هنگامی که خون در دستگاه سانتریفوژ قرار بگیرد پلاسما به رنگ زرد کمرنگ در آمده و در بخش بالایی شیشه آزمایش قرار می‌گیرد.

اجزای مختلف پلاسما به آب، یون‌های خونی، پروتئین‌ها، قند، چربی، گازهای محلول، هورمون‌ها یا همان مولکول‌های انتقال پیام و مواد زائد تقسیم بندی می‌شوند. منظور از پروتئین‌ها آلبومین، فیبرینوژن، فاکتورهای انعقادی و ایمنی می‌باشد. همچنین گازهای محلول دی اکسید کربن و اکسیژن می‌باشند. پلاسما در خون وظیفه خاصی را بر عهده دارد. در ادامه درباره وظیفه پلاسما بیشتر توضیح می‌دهیم.

وظیفه پلاسما چیست؟

پلاسما در خون وظایف زیادی را بر عهده داشته و نقش مهمی در بدن دارد. یکی از مهمترین وظایف پلاسما در بدن حذف مواد زائد از بدن است. مواد زائدی را که سلول‌های خونی تولید می‌کنند از طریق پلاسما به کلیه، پوست و کبد انتقال می‌یابد تا این اندام‌ها، آن مواد زائد را دفع کنند. پلاسما سبب ثبات حجم و فشار خون در بدن شده و با جذب گرما و دفع آن سبب ثابت ماندن دما در بدن می‌شود.

گلبول های خون

بخش دیگر خون شامل گلبول‌های خون است. این قسمت به سه دسته گلبول‌های قرمز و گلبول‌های سفید و پلاکت‌ها تقسیم می‌شوند. هر کدام از این موارد نیز وظایفی را در بدن بر عهده داشته و نقش منحصر به فردی را ایفا می‌کنند.

گلبول های قرمز

گلبول‌های قرمز بدن وظیفه حمل و نقل اکسیژن را به همه اندام‌های بدن دارند. رنگ قرمز خون به دلیل وجود این گلبول در خون است. این گلبول اکسیژن را از شش‌ها دریافت کرده و آن را به دیگر نقاط بدن می‌رساند. هموگلوبین موجود در گلبول‌های قرمز به اکسیژن چسبیده و آن را با خود حمل می‌کند. یکی از بیماری‌هایی که مربوط به گلبول قرمز بدن انسان می‌باشد، کم خونی است. کم خونی به علت کمبود گلبول قرمز در خون اتفاق می‌افتد و عمل اکسیژن رسانی به بدن را مختل می‌کند. در نتیجه انسان باید همواره مواد خونساز را مصرف کرده تا اندام‌های بدن بتوانند وظیفه خود را به خوبی انجام دهند.

گلبول های سفید

دیگر اجزای تشکیل دهنده سلول‌های خونی گلبول‌های سفید هستند. گلبول‌های سفید بیشتر با سیستم ایمنی بدن در ارتباطند و مهمترین وطیفه آن‌ها دفاع از بدن در برابر انواع آسیب‌های خارجی است. میکروب‌ها، ویروس‌ها، باکتری‌و سایر عوامل خارجی که به بدن حمله کرده و موجب ایجاد بیماری در بدن می‌شوند، باید توسط گلبول‌های سفید از بین بروند. این گلبول‌ها سلول‌های مرده را از بین برده و با سلول‌های سرطانی نیز مبارزه می‌کنند.

پلاکت‌ها

پلاکت‌ها از دیگر اجزای تشکیل دهنده سلول‌های خونی هستند. پلاکت خون وظیفه انعقاد خون را بر عهده داشته و کمبود آن در بدن مشکلاتی بسیار جدی را به وجود می‌آورد. پلاکت‌ها توسط مغز استخوان در بدن تولید می‌شود و در جلوگیری از خونریزی نقش مهمی را بر عهده دارد. اگر میزان پلاکت در خون پایین باشد عوارضی مانند کبودی شدید پوست، خونریزی زیاد از زخم‌ها، پریودی‌های سنگین در خانم‌ها و… می‌باشد. لازم است هر یکسال آزمایش خون داده و میزان پلاکت را در بدن خود اندازه گیری کنیم.

معجون خونساز

همانطور که در این مقاله مطلع شدیم، وجود خون سالم و به اندازه در بدن و در سلامتی انسان بسیار موثر است. هر گونه تغییر در اجزای سازنده خون و یا در میزان خون در بدن باعث به وجود آمدن مشکلاتی برای سلامتی انسان می‌شود. بنابراین لازم است انسان همواره به سلامت خون خود بیاندیشد و از موادی خونساز استفاده نماید تا دچار کم خونی نشود.

یکی از بهترین راه‌ها برای درمان کم خونی و مشکلات مربوط به خون استفاده از گیاهان دارویی و طب سنتی است. ما در این مقاله معجون خونساز را به شما معرفی می‌کنیم که کاملا گیاهی بوده و بدون هیچگونه موادی شیمیایی تولید شده است.

گیاهانی مانند طارونه، جعفری، یونجه، گزنه و گل ختمی در تولید این معجون دخیل هستند. روش مصرف این معجون بسیار آسان بوده و باید روزانه دوبار، صبح و بعد از ظهر یک استکان از این معجون را میل کنید. برای خرید معجون خونساز حس خوب بر روی تصویر زیر کلیک کنید.

کلام آخر

ما در یان مقاله درباره سلول‌های خونی و گلبول‌های خون مطالب مفیدی را آموختیم. دراین مقاله با اجزای تشکیل دهنده خون به طور کامل آشنا شدیم و هر کدام را به طور جداگانه توضیح دادیم. سلامت خون و میزان مورد نیاز آن در بدن بسیار مهم است. امیدواریم این مقاله درباره سلول‌های خونی و گلبول‌های خون اطلاعات مفیدی را در اختیار شما عزیزان قرار داده باشد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *