کم اشتهایی اگر طولانی شود میتواند دردسرساز باشد. دلایل کم اشتهایی میتواند متفاوت باشد و گروههای سنی مختلفی را درگیر کند. برای مثال علت کم اشتهایی کودکان با علت کم اشتهایی در نوجوانان متفاوت است. در ادامه با ما همراه باشید تا علت کم اشتهایی نوزادان، کودکان ونوجوانان را بررسی کنیم.
علتهای کم اشتهایی
کم اشتهایی میتواند دلایل گوناگونی از قبیل جسمی یا روانی داشته باشد. به علاوه کم اشتهایی میتواند به صورت مقطعی و به دلیل ابتلا به برخی بیماریها و مصرف برخی داروها اتفاق بیفتد. اما به طور کلی میتوان از علتهای کم اشتهایی موارد زیر را برشمرد.
- ناراحتیهای اعصاب و افسردگی
- ابتلا به برخی بیماریها: از قبیل مشکلات گوارشی، سندروم روده تحریک پذیر، یبوست، حالت تهوع و حتی انواع انفولانزا یا سرماخوردگیها
- مصرف برخی داروها
- بارداری
- کمخونی
- میگرن
- دیابت و …
به هر حال برای رفع مشکل کم اشتهایی مهم است که دلایل آن را به خوبی بررسی کنیم تا راه مقابله با آن را بفهمیم. برای درک درستتر علت کم اشتهایی علیالخصوص اگر مدت طولانی طول کشید و دلیل قانع کنندهای برای آن وجود نداشت بهتر است با پزشک مشورت کنید . با یک چکاب کلی شاید بتوان به راحتی به دلایل کم اشتهایی دست پیدا کرد. باید توجه داشت که کم اشتهایی گاه برخی از گروههای سنی را بیشتر از دیگران درگیرمیکند، که ما در ادامه سعی میکنیم علتهای کم اشتهایی در این گروهها را بیشتر موشکافی کنیم. برای درک درست علت کم اشتهایی نوزادان، کودکان و نوجوانان با ما همراه باشید.
علت کم اشتهایی نوزادان
علت کم اشتهایی نوزادان میتواند متفاوت باشد و میتواند به دو دورهی قبل از 6 ماهگی و بعد از 6 ماهگی که غذای کمکی را شروع میکند تقسیم شود. باید دید که کم اشتهایی نوزاد نسبت به غذای کمکی است یا نسبت به شیرمادر یا شیر خشک هم کماشتهاست. چون نوزاد در سن رشد سریع قرار دارد تغذیه برای او از اهمیت ویژهای برخوردار است بنابراین بسیار مهم است که علتهای کم اشتهایی در این سن به درستی بررسی شود. البته نباید از این نکته غافل شد که کم اشتهایی در نوزادان گاه به صورت مقطعی و به دلایل زیر اتفاق میافتد که نگران کننده نیست:
- دندان درآوردن
- جهش رشدی
- شروع غذای کمکی
- سرماخوردگی
- دریافت واکسن
- هوای گرم
- مصرف زیاد مایعات
- حساسیت به برخی غذاها و …
اما گاه این کم اشتهایی طولانی مدت میشود و موجب توقف یا کاهش رشد میشود که باید دلایل آن به درستی مورد بررسی قرار گیرد و با یک پزشک مجرب مشورت کرد. چند علت کم اشتهایی نوازادان در این موارد عبارتند از:
- عفونت
- ریفلاکس معده
- نارسایی قلبی مادرزادی و …
علت کم اشتهایی کودکان
علت کم اشتهایی کودکان هم میتواند متفاوت باشد و به عوامل زیادی بستگی داشته باشد. البته اغلب اگر کم اشتهایی باعث توقف یا کاهش رشد و کاهش وزن در آنها نشود نباید نگران بود و احتمالأ در طولانی مدت رفع خواهد شد. اما در صورت ادامه دار بودن و کاهش وزن و رشد باید ریشه یابی و درمان شود. از عمده دلایل رایج بی اشتهایی در کودکان میتوان دلایل زیر را برشمرد:
- کاهش روند رشدی: سرعت رشد در کودکان از یک سنی به بعد، اغلب از سه سالگی کاهش مییابد که خود میتواند از دلایل کم شدن اشتها در آنها شود.
- استرس و هیجان: گاه استرس و هیجان ناشی از برخی بازی های کامپیوتری میتواند باعث کم اشتهایی در کودکان شود.
- کم اشتهایی عصبی: برخی رویدادها و اتفاقات میتوان کودک را دچار کم اشتهایی عصبی کند. از قبیل شروع شدن دوران تحصیلی یا جدایی والدین و اختلافات خانوادگی
- افسردگی: برخی به اشتباه تصور میکنند افسردگی فقط در بزرگسالان اتفاق میافتد، در حالی که گاه کودکان با این مشکل دست و پنجه نرم میکنند، که میتواند باعث بی اشتهایی در آنان شود و باید به درستی ریشه یابی و درمان شود.
- بیماری: از دیگر علت کم اشتهایی کودکان میتوان به برخی بیماریها اشاره کرد. ازقبیل کرم روده و …
- کم خونی: کم خونی هم میتواند یکی دیگر از علت های کم اشتهایی در کودکان باشد که حتما باید درمان شود.
علت کم اشتهایی در نوجوانان
نوجوانی یکی از پرچالشترین دورههای زندگی است. اغلب نوجوانان ممکن است در این دورهی حساس دچار کم اشتهایی یا پراشتهایی و یا کاهش یا افزایش وزن ناگهانی شوند. البته اگر کاهش اشتها در این دوران طولانی مدت نباشد نباید نگران بود، ولی در صورتی که طولانی مدت شود و باعث از دست رفتن وزن زیادی شود باید به صورت دقیق بررسی و ریشه یابی شود.
علت کم اشتهایی در نوجوانان میتواند موارد زیر باشد:
- علتهای روانی: استرس، اضطراب و افسردگی ناشی از دوران بلوغ میتواند به کم اشتهایی یا پراشتهایی در نوجوان منجر شود.
- بیماریها
- تغییرات هورمونی: یک علت کم اشتهایی در نوجوانان تغییرات هورمونی دوران بلوغ است که بسیار رایج است.
- مصرف مواد مخدر یا روانگردانها
- فشار همسالان یا جامعه: این دوران با بیشترین نارضایتی در مورد تناسب اندام همراه است که میتواند نوجوان را وادار به کاهش اشتها کند.
برای مقابله با کم اشتهایی پیشنهاد ما معجون چاقی حس خوب که کاملا گیاهی و مؤثر میباشد است.
-
Product on saleمعجون چاقیOriginal price was: 175,000 تومان.149,000 تومانCurrent price is: 149,000 تومان.
روشهای مقابله با این مشکل
از روشهای کلی مقابله با کم اشتهایی میتوان موارد زیر را نام برد:
- غنی کردن غذاها از مواد مغذی
- افزایش وعدههای غذایی
- افزایش فعالیت
- درمان افسردگی و اختلالات خلقی
- خوردن میان وعدههای سالم
- مصرف دمنوشهای گیاهی و به ویژه معجون چاقی که کمک شایانی به افزایش اشتها میکند.
کلام پایانی
شاید همهی ما به نوعی در مقطعی از زندگی با کم اشتهایی مواجه شده باشیم. ولی باید دانست که تا زمانی که این کم اشتهایی خفیف باشد و موجب مشکلات جدی و کاهش وزن ناگهانی نشود نگران کننده نیست. اما در صورتی که این کم اشتهایی طولانی مدت شده و باعث ایجاد مشکلاتی برای فرد شود باید به صورت جدی علتهای کم اشتهایی مورد بررسی قرار گیرد.
ما در این مقاله علت کم اشتهایی نوزادان و سپس علت کم اشتهایی کودکان را بررسی کردیم. و با بررسی دلایل کم اشتهایی در نوجوانان دانستیم که کاهش یا افزایش اشتها در این دوران به دلایل تغییرات هورمونی و مسائل مربوط به دوران بلوغ بسیار شایع است. ما همچنین به روشهای مقابله با کم اشتهایی پرداختیم و دانستیم غیر از روشهای متداول میتوان از یک معجون چاقی استفاده کرد که به صورت چشمگیری باعث افزایش اشتها در افراد میشود.