سرطان کبد ششمین سرطان شایع در جهان است و بیشتر در مردان و افراد بالای ۵۵ سال شیوع دارد. از آنجایی که کبد یک ارگان حیاتی بدن است و زندگی بدون آن ممکن نیست این سرطان میتواند یکی از سرطانهای مرگبار باشد پس بسیار ضروری است که تا حد امکان از بروز آن پیشگیری کنیم. ما در این مقاله قصد داریم علائم سرطان کبد و علت سرطان کبد را بیشتر بشناسیم و راهکارهایی برای پیشگیری و مقابله با آن را به شما پیشنهاد دهیم. پس تا انتهای این مقاله با ما همراه باشید.
علت سرطان کبد
علت سرطان کبد به درستی مشخص نیست اما طبق تحقیقات این سرطان بیشتر در پی ابتلا به سیروز کبدی اتفاق میافتد. سیروز کبدی اختلالی است که در آن کبد دچار زخمها و اسکارهای درمان ناپذیر میشود. سیروز کبدی خود در پی ابتلا به هپاتیت و همینطور کبد چرب گرید ۴ اتفاق میافتد و در صورت پیشروی و متوقف نشدن میتواند منجر به سرطانکبد و تومور شود.
علائم سرطان کبد
سرطان کبد ممکن است در مراحل اولیه بدون علائم و نشانههای واضح باشد اما به طور کلی علائم سرطانکبد به قرار زیر است:
- زردی پوست و چشمها
- از دست دادن زیاد وزن
- بی اشتهایی
- خستگی و بی حالی
- حالت تهوع و استفراغ
- خون دماغ
در صورت پیشرفت سرطان ممکن است علائم زیر نمود پیدا کند:
- ورم شکم
- بزرگ شدن کبد و حس شدن توده زیر قفسه سینه
چه کسانی بیشتر به سرطانکبد مبتلا میشوند؟
همانطور که گفتیم این سرطان بیشتر مردان و افراد بالای ۵۵ سال را درگیر خود میکند. به علاوه افرادی که سابقهی بیماریهایی مانند هپاتیت مخصوصأ هپاتیت مزمنBوC دارند و افرادی که کبد چرب گرید ۴ دارند بیشتر به آن مبتلا میشوند. چاقی، مصرف الکل و دخانیات، برخی بیماریها مانند دیابت و ایدز، رفتارهای پرخطر جنسی ، قرار گرفتن در معرض برخی سموم از قبیل آرسنیک و مواد سرطان زا و هر گونه بیماری که کبد را در معرض سیروز کبدی و زخم و اسکار قرار دهد نیز میتواند عامل ابتلا به سرطانکبد باشد.
انواع سرطان کبد
سرطان کبد بسته به محل دقیق و نوع آن و علت سرطانکبد انواع مختلفی دارد که عبارتند از:
- هپاتوما یا سرطان سلولهای کبد که از شایعترین انواع سرطانکبد است که اغلب در بیمارانی با مشکل کبد الکلی و سیروز کبدی مشاهده میشود.
- سرطان مجرای صفراوی: که همانطور که از اسمش پیداست مجرای صفرا که شیره صفرا را به کیسهی صفرا میبرد
را درگیر خود میکند.
- سرطان رگهای کبد: که شیوع کمی دارد و در رگهای خونی کبد اتفاق میافتد و بسیار پیشرونده و غیر قابل بازگشت است.
- هپاتوبلاستوما: که نوعی از سرطان است که فقط در کودکان زیر سه سال اتفاق میافتد و اغلب با شیمی درمانی و جراحی میتوان آن را درمان کرد.
راههای پیشگیری
همانطور که گفتیم سیروز کبدی که خود از بیماری هپاتیت و کبد چرب ناشی میشود میتواند منجر به سرطان کبد شود. به همین دلیل برای پیشگیری از ابتلا به سرطانکبد مهم است که بتوان از سیروز کبدی پیشگیری کرد. برای این منظور رعایت نکات زیر ضروری است:
پرهیز از مصرف غذاهای چرب و فرآوری شده
پرهیز از مصرف الکل
رژیم غذایی سالم و سرشار از سبزیجات و میوهجات تازه
پرهیز از رفتارهای پرخطر جنسی که امکان ابتلا به هپاتیت و انواع عفونتها را بالا میبرد.
مصرف برخی عرقیجات و دمنوشهایی که برای درمان کبد چرب خوب است از قبیل:
عرق کاسنی که برای پاکسازی کبد بسیار مفید است.
عرق شاتره که خاصیت چربی سوزی دارد.
عرق رازیانه که ضد عفونی کننده است و در پاکسازی کبد بسیار موثر است.
عرق خارمریم که ادرار آور است و در درمان التهابات کبد موثر است و …
مصرف معجون کبد چرب: این معجون که از ترکیب بسیاری از گیاهان مفید در درمان کبد چرب و همینطور مشکلات کبد است ساخته شده است، یک ترکیب بسیار عالی برای پاکسازی کبد از سموم و عفونتها و کاهش التهابات کبدی بوده و شما را از خوردن دمنوشها و عرقیجات دیگر معاف میکند. این معجون را به راحتی میتوانید از طریق لینک زیر و با مناسبترین قیمت سفارش داده و در نزدیکترین زمان درب منزل خود تحویل بگیرید.
معجون کبد چرب
معجون پاکسازی کبد کاملا گیاهی بوده و از گیاهان مختلفی تهیه میشود که مهمترین آنها ناخنک،شاتره،بید،عناب،برگ چنار،خرفه،بیدمشک،خارمریم،خارشتروکنگرمیباشد.
درمان سرطان کبد
در صورت دیدن هر یک از علائم سرطانکبد و داشتن سابقهی مشکلات کبدی لازم است که با یک پزشک مجرب مشورت کرده و از سلامت کبد خود اطمینان حاصل کنید. آنچه که مهم است اینست که در صورتیکه پزشک مشکل سرطان یا تومور کبد را در شما تشخیص دهد آرامش خود را حفظ کنید و بدانید که سرطان مراحل زیادی دارد که ممکن است بیماری شما در مراحل اولیه و قابل درمان باشد. فقط به یاد داشته باشید که در درمان این سرطان و هر سرطان دیگری زمان تشخیص حرف اول را میزند پس در صورت مشاهده علائم زمان را از دست ندهید و فورا به پزشک مراجعه کنید. در این راستا پزشک ابتدا علت سرطان کبد را کشف کرده و نسبت به شرایط شما یکی از راههای درمانی زیر را در پیش خواهد گرفت. این درمانها عبارتند از:
- دارو درمانی: اگر تومور شما خوشخیم باشد ممکن است پزشک به دارو درمانی بسنده کند.
- شیمی درمانی
- پرتو درمانی
- پیوند کبد: در صورتی که غده سرطانی بزرگ شده باشد و کبد از کار افتاده باشد ولی سرطان به دیگر مناطق و نواحی بدن انتشار پیدا نکرده باشد میتوان با حراحی، کبد را برداشت و پیوندکبدانجام داد.
کلام آخر
ابتلا به سرطان کبد و با هر نوع سرطان دیگری بار روانی و مالی بسیار زیادی را به فرد و اطرافیانش وارد میکند که حتی در صورت درمان تا مدتها او را تحت تاثیر قرار میدهد. پس بهترین کار پیشگیری ومراقبت از مبتلا شدن به این بیماری است. سرطانکبد اغلب به نوع و سبک زندگی افراد بسیار مرتبط است و میتوان با رعایت چندین نکتهی ریز و در پیش گرفتن سبک زندگی سالم و به دور از الکل و مواد غذایی مضر تا حد زیادی از آن پیشگیری کرد.
ما در این مقاله علت سرطانکبد را بررسی کرده و علائم سرطانکبد را شناختیم و در ادامه راههای پیشگیری و مقابله با آن را با شما به اشتراک گذاشتیم. امیدواریم این مطلب برای شما مفید بوده باشد.