بیماری شناسی

کلسترول چیست؟ + کلسترول خوب و بد چیست؟

کلسترول چیست؟

کلسترول و چربی خون امروزه به یک بیماری همه گیر تبدیل شده است. کلسترول چیست؟ در این مقاله قصد داریم درباره کلسترول بد صحبت کنیم. بدانیم که کلسترول بد خون چیست؟ کلسترول خوب خون چیست؟راه‌های پیشگیری از ابتلا به کلسترول چیست؟ علت کلسترول بالا چیست؟ علائم بیماری چربی خون بالا چه چیزهایی هستند؟ و روش‌های درمان کلسترول بالا را بررسی کنیم. در این مقاله قرار است به تمامی این سوالات پاسخ دهیم پس تا پایان مقاله همراه ما باشید.

کلسترول

کلسترول یکی از مواد طبیعی موجود در بدن است که نقش مهمی در بدن از جمله حفظ غشای سلولی و ساخت هورمون‌ها دارد. کلسترول بیشتر توسط کبد انسان تولید می‌شود و مقدار کمی از آن حدود 25 درصد از طریق مصرف مواد غذایی وارد بدن می‌شود. اگر میزان کلسترول در بدن از حد معینی بالاتر برود عواقب خطرناکی را به همراه دارد و باعث ابتلا به بیماری‌های قلبی و عروقی می‌شود.

کلسترول در بدن به دو صورت کلسترول بد و کلسترول خوب وجود دارد که در ادامه با آن‌ها آشنا می‌شویم.

کلسترول خوب خون چیست؟

به لیپوپروتئین با چگالی بالا کلسترول خوب خون یا HDL می‌گویند. این نوع از کلسترول چربی اضافی را به کبد برده و باعث می‌شود کلسترول اضافی در بدن باقی نماند و در شریان‌ها و رگ‌ها تجمع نکند.

کلسترول بد خون چیست؟

در مقابل کلسترول خوب خون، کلسترول بد وجود دارد. لیپوپروتئین با چگالی پایین را کلسترول بد یا LDL می‌گویند. کلسترول بد چربی‌ها را به شریان‌ها برده و باعث تجمع چربی در دیواره شریان‌ها و رگ‌ها می‌شود. این عمل باعث لخته شدن خون در عروق شده و سکته‌های قلبی یا مغزی را به همراه دارد. از طرفی با جمع شدن چربی در اطراف رگ‌ها باعث کاهش روند جریان خون در بدن شده و اکسیژن کافی به اندام‌های اصلی نمی‌رسد. نتیجه این کار ابتلا به بیماری‌های کلیوی و عروقی را به همراه دارد.

علت کلسترول بالا

ابتلا به بیماری چربی خون یا کلسترول بالا علل و دلایل مختلفی دارد. در اینجا تمامی موارد را نام برده و بررسی می‌کنیم. بعضی از این عوامل اکتسابی هستند. مثلا رژیم غذایی حاوی چربی زیاد به مدت طولانی. غذاهای چرب مانند فست فود یا لبنیات پرچرب، مواد غذایی حاوی چربی‌های اشباع شده، چربی‌های ترانس، گوشت قرمز و… . چاقی مفرط خطر ابتلا به بیماری چربی خون را افزایش می‌دهد. بی تحرکی و عدم فعالیت ورزشی موثر، استعمال دخانیات مخصوصا سیگار نیز یکی از دلایل شایع آن است.

داشتن بیماری‌های زمینه‌ای مانند فشار خون، تیروئید، بیماری‌های کبدی و کلیوی.

دیگر عواملی نیز وجود دارد که تقریبا غیرقابل تغییر در ابتلا به بیماری کلسترول بالا یا چربی خون است. این عوامل سابقه خانوادگی در ابتلا به بیماری چربی خون، جنسیت که ابتلا در مردان بیشتر رخ میدهد. خطر ابتلا به چربی خون در زنان تا قبل از سن یائسگی کمتر است و پس از رسیدن به سن یائسگی باید رفتارهای مراقبتی را رعایت کنند.

علائم بیماری چربی خون بالا

پس از آن که انسان به بیماری چربی خون بالا ابتلا می‌شود بدن علائمی از خود نشان می‌دهد که اگر آن‌ها را بشناسیم به راحتی می‌توانیم از پیشرفت این بیماری جلوگیری کنیم.

درد شدید و احساس فشار بر قفسه سینه و درد در ناحیه ساق پا از علائم اولیه این بیماری است. حمله قلبی ناگهانی و سکته، تغییر رنگ صورت و پلک‌ها به رنگی زرد.

هر کدام از این علائم را داشتید حتما به پزشک مراجعه کرده و با انجام یک آزمایش خون از سلامت بدن خود مطمئن شوید.

درمان کلسترول بالا

از قدیم گفته‌اند که پیشگیری بهتر از درمان است. اولین قدم در پیشگیری و درمان چربی خون تغییر در عادات و روش‌های غذایی است. به عنوان مثال در سالاد به جای استفاده از سس‌های پرچرب از روغن زیتون استفاده کنید. به طور کلی لبنیات کم‌ چرب را جایگزین لبنیات پرچرب کنید. اگر مرتبا از غذاهای سرخ‌کردنی و پرچرب استفاده می‌کنید و یا اگر روزانه چیپس و پفک زیاد می‌خورید حتما ورزش کنید. با ورزش کردن و فعالیت‌های روزانه و پیاده‌روی وزن خود را متعادل نگه دارید. تعادل در وزن و جلوگیری از چاقی یکی از بهترین راه‌ها در پیشگیری و درمان کلسترول بالا است.

از دخانیات دوری کنید. میزان کلسترول خوب در بدن افراد سیگاری بسیار کمتر از میزان کلسترول بد است. استفاده از دخانیات به خصوص سیگار علاوه بر ابتلا به بیماری چربی خون خطر ابتلا به فشار خون، انواع سرطان و بیماری‌های قلبی و ریوی را افزایش می‌دهد. اگر خود به تنهایی قادر به ترک سیگار نیستید برای ترک و یا برنامه مصرفی آن با پزشک مشورت کنید.

مواد غذایی مناسب

مصرف میوه‌جات و سبزیجات برای جلوگیری از ابتلا به انواع بیماری‌ها مخصوصا چربی خون بسیار موثر است. تا حد امکان از مصرف روغن‌های خوراکی و سرخ کردنی پرهیز کنید. به جای آن می‌توانید از روغن‌های حیوانی و یا روغن کنجد و روغن زیتون استفاده کنید. غذاهایی که امکان بخارپز شدن دارند را بخارپز کنید. به عنوان مثال مرغ و گوشت و ماهی را هم به عنوان کبابی و هم به عنوان بخار پز مصرف می‌شوند، پس تا حد امکان از سرخ کردن این غذاها پرهیز کنید. مصرف فست فود و چیپس و پفک را به حداقل برسانید. پوست مرغ را مصرف نکنید. دانه‌ها و آجیل و حبوبات زیاد مصرف کنید. لبنیات پرچرب مصرف نکنید.

شاید از نظر شما این رژیم غذایی سخت و ناخوشایند باشد. اما با مصرف تنها یک هفته از این رژیم به آن عادت می‌کنید. در نظر داشته باشید که سلامتی شما بسیار مهم است و یکی از بزرگترین نعمت‌هایی است که خداوند به ما عطا کرده است.پس پیشگیری از ابتلا به بیماری از بهترین روش‌های سبک زندگی می‌باشد.

معجون چربی خون

برای درمان این بیماری راه‌هایی را در بالا ارائه دادیم. از طرفی داروهای شیمیایی در بازار هستند که برخی از پزشکان آن‌ها را برای درمان چربی خون تجویز می‌کنند. استفاده از داروهای شیمیایی گاهی موثرند ولی گاهی بر روی عملکرد دیگر اندام‌های بدن تاثیر می‌گذارند. ما در اینجا روشی تضمینی را برای پیشگیری و درمان چربی خون ارائه می‌دهیم.

مصرف معجون چربی خون به کاهش چشمگیر چربی خون و چربی کبد کمک زیادی می‌کند. مصرف یک فنجان از این معجون در روز به سلامت بدن شما کمک فراوانی می‌کند. برای خرید این معجون عالی و قوی اینجا کلیک کنید.

کلام آخر

بیماری چربی خون یک بیماری خطرناک است که در اثر عادات زندگی و غذایی غلط ایجاد می‌شود. با تغییر در روش‌های غذایی به راحتی می‌توان از بروز این بیماری خطرناک که منجر به سکته قلبی و مغزی می‌شود، جلوگیری کرد. همچنین برای پیشگیری و درمان این بیماری می‌توانید از معجون چربی خون معجزه‌آسا استفاده کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *