بیماری شناسی

فشار خون دیاستولیک و سیستولیک – انواع فشار خون را بشناسید!

فشار خون دیاستولیک و سیستولیک

در این مقاله قصد داریم درباره فشار خون و فشار خون دیاستولیک و سیستولیک صحبت کنیم. فشار خون دیاستولیک چیست؟ و فشار خون سیستولیک چیست؟ هر کدام باید چه مقداری باشد تا برای بدن و سلامتی انسان خطری ایجاد نکند؟ این‌ها مواردی هستند که می‌خواهیم در اینجا آن‌ها را بررسی کنیم. بنابراین برای دانستن همه چیز درباره فشار خون تا پایان این مقاله را مطالعه بفرمائید.

فشار خون دیاستولیک و سیستولیک چیست؟

یکی از علائم حیاتی بدن هر انسان فشار خون می‌باشد. در واقع فشار خون یعنی مقدار فشاری که جریان خون هنگام عبور از رگ‌ها به دیواره‌ی آن‌ها وارد می‌کند. اگر مقدار این فشار از حد معینی بالاتر برود عواقب خطرناکی را برای بدن به همراه دارد و حتی گاهی ممکن است باعث مرگ انسان نیز بشود. فشار خون هر چه از قلب دور تر باشد پایین‌تر و هر چه نزدیک به قلب باشد بالاتر است.

اندازه گیری فشار خون

یکی از مهم‌ترین چکاپ‌های که هر فرد مخصوصا افراد مسن باید به طور مرتب انجام دهند آزمایش فشار خون و اندازه گیری آن است. امروزه در بیشتر درمانگاه‌ها و  در پایگاه‌های سلامت در سراسر کشور این امر به صورت رایگان صورت می‌گیرد. همچنین دستگاه‌های اندازه گیری فشار خون نیز در داروخانه‌ها به فروش می‌رسد و شما به راحتی می‌توانید سطح فشار خون خود را در منزل اندازه گیری کنید.

اکنون این سوال پیش می‌آید که چرا باید مرتب آزمایش فشار خون بدهیم؟ برای پاسخ به این سوال باید بگوییم که فشار خون هنگامی که در بدن ایجاد می‌شود علائم خاصی را به همراه ندارد. از طرفی برای بدن بسیار خطرناک است و عوارض بدی را به همراه دارد پزشکان اسم این بیماری را قاتل خاموش نامیده‌اند به همین دلیل است که باید مرتبا فشار را اندازه گیری کنیم.

قبل از انجام آزمایش خون از خوردن موادی که باعث افزایش خون می‌شود جلوگیری کنید تا نتیجه آزمایش به درستی صورت بپذیرد. از طرفی فشار خون را از بازوی سمت چپ خود که به قلب نزدیک‌تر است اندازه گیری کنید. اگر فشار خون سیستولیک حدود 120 و فشار خون دیاستولیک حدود 80 میلی متر باشد می‌گوییم فرد دارای فشار خون طبیعی می‌باشد. فشار خون دیاستولیک بالاتر از 120 و سیستولیک بالاتر از 80 برای انسان خطرناک است. فشار خون بین 120 تا 129 را فشار خون افزایش یافته می‌نامیم. این مدل فشار خون با انجام رژیم غذایی مناسب و داشتن تحرکات و ورزش‌ها به حالت عادی برمی‌گردد. اما باید مراقب بود تا دوباره فشار خون افزایش پیدا نکند. فشار خون بیشتر از این مقدار نیر فشار خون بالا نامیده می‌شود و فشار خون سیستولیک بالاتر از 180 میلی متر و دیاستولیک بالاتر از 120 میلی متر در منطقه بحرانی و خطرناک قرار داشته و لازم است تا بیمار در اورزانس بستری شده و در حالت مراقبت قرار بگیرد. حالا این سوال پیش می‌آید که فشار خون سیستولیک و فشار خون دیاستولیک چیست؟ در ادامه به تعریف این دو مدل فشار خون می‌پردازیم.

فشار خون سیستولیک چیست؟

فشار خون سیستولیک به حداکثر فشار خونی گفته می‌شود که خون به دیواره رگ‌ها و شریان‌ها وارد می‌کند. مقدار فشار خون سیستولیک در حالت عادی باید چیزی حدود 110 میلیمتر و یا نهایتا 120 میلیمتر باشد که فشار خون نرمال نام دارد. اگر مقدار آن از حدود گفته شده بالاتر رفت و بیشتر شد بیماری فشار خون در بدن شروع شده است.

فشار خون دیاستولیک چیست؟

به کمترین و حداقل فشاری که خون به دیواره رگ‌ها و شریان‌ها وارد می‌کند فشار خون دیاستولیک می‌گوییم. در واقع هنگامی که قلب بین هر ضربان استراحت می‌کند، فشار خون به کمترین میزان خود می‌رسد. این مقدار دیاستول یا دیاستولیک نام دارد. مقدار این فشار باید روی 80 میلی متر جیوه باشد تا فشار خونی نرمال را نشان دهد. مقدار بیشتر از 80 خطرناک است. اگر فشار خون به بالای 120 میلی متر جیوه رسید بسیار خطرناک است و بیمار باید سریعا به اورژانس منتقل شود.

فشار خون مقاوم چیست؟

فشار خون مقاوم به فشار خونی گفته می‌شود که وقتی در بدن اتفاق بیافتد علارغم انجام عوامل کاهش فشار خون، همچنان پرفشاری خون در بدن باقیمانده و کاهش نمی‌یابد. در این صورت لازم است تا بیمار تحت مراقبت قرار بگیرد تا فشار خون کاهش پیدا کند.

اگر فشار خون کنترل نشود عواقب خطرناکی را برای بدن به همراه دارد. به عنوان مثال هنگامی که فشار خون به رگ‌ها وارد شود و این رگ‌ها نتوانند این فشار زیاد را کنترل کنند پاره شده و خونریزی داخلی در بدن اتفاق می‌افتد. اگر این خونریزی در رگ‌های مغز باشد سکته مغزی را به همراه دارد. اگر این خونریزی در بدن و در اطراف قلب باشد، خون به قلب نرسیده و پس از مدتی قلب از کار افتاده و انسان جان خود را از دست می‌دهد. پس این بیماری خطرناک را جدی گرفته و به فکر راهی چاره و درمان برای آن باشید. ما در ادامه محصولی را به شما معرفی می‌کنیم که برای کاهش فشار خون بسیار مفید است.

معجون فشار خون

امروزه بیشتر مردم به گیاهان دارویی و درمان‌های گیاهی برای انواع بیماری‌ها روی آورده‌اند. معجون فشار خون حس خوب یکی از معجون‌های کاملا گیاهی است که برای کاهش فشار خون و همچنین کاهش کلسترول بد خون بسیار موثر است. این معجون از گیاهانی مانند عرق سیر و برگ درخت زیتون تولید شده است. تحقیقات نشان داده است که این گیاهان برای کاهش فشار خون و چربی خون بسیار موثر و مفید هستند. هنگامی که شما این معجون را با دستور مطرح شده مصرف کنید فشار خون در بدن شما کنترل شده و کاهش پیدا می‌کند. معجون فشار خون را می‌توانید از سایت حس خوب تهیه و خریداری نمایید.

کلام آخر

ما در این مقاله درباره بیماری فشار خون و انواع آن صحبت کردیم. درباره‌ی فشار خون دیاستولیک و سیستولیک مطالبی را آموختیم و متوجه شدیم که فشار خون مقاوم یعنی چه؟ همچنین بررسی کردیم اگر فشار خون با برود چه اتفاقاتی برای بدن رخ می‌دهد. در این مقاله محصولی بسیار مفید و موثر را برای کاهش فشار خون معرفی کردیم که معجون فشار خون حس خوب نام دارد. البته لازم به ذکر است که سایت حس خوب برای بیشتر بیماری‌ها معجون و گیاهان دارویی دیگری نیز تولید کرده است که شما می‌توانید با مراجعه به سایت حس خوب آن‌ها بررسی و خریداری کنید. امیدواریم این مقاله برای شما مفید واقع شده باشد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *