بیماری شناسی

سکته قلبی چیست؟ + علت و علائم

سکته قلبی

قصد داریم که در این مقاله درباره سکته قلبی برای شما عزیزان اطلاعاتی را توضیح دهیم. متاسفانه امروزه بیشتر مردم در سنین مختلف دچار سکته قلبی می‌شوند. سکته قلبی چیست؟ علت این عارضه چیست؟ عوارض آن چیست؟ و علائم سکته قلب چه چیزهایی هستند؟ این‌ها سوالاتی هستند که قرار است در این مقاله به آن‌ها به طور کامل و جامع پاسخ داده شود. پس برای کسب اطلاعات بیشتر درباره این بیماری تا پایان این مقاله همراه ما باشید.

سکته قلبی چیست؟

یکی از شایع‌ترین بیماری‌ها در جوامع امروزی و در دنیا سکته قلبی است. این بیماری نیز یکی از دلایل مرگ و میر در ایران و جهان است و افراد بسیار زیادی به دلیل حمله و این مشکل جان خود را از دست می‌دهند. اما با این حال اگر این بیماری به موقع شناسایی و درمان شود می‌توان از مرگ بیمار جلوگیری کرد.

قلب انسان یکی از اندام‌های اصلی و حیاتی در بدن است. با چکاپ‌های مختلف و در دوره‌های مشخص می‌توان از بیماری‌های قلبی آگاهی پیدا کرد و سریعا آن را درمان کرد.

یکی از خطرناک‌ترین مشکلاتی که ممکن است برای قلب انسان به وجود بیاید سکته قلبی است. اصطلاح پزشکی و بالینی سکته قلبی آنفارکتوس میوکارد می‌باشد.

این عارضه زمانی اتفاق می‌افتد که رگ‌ها وشریان‌های کرونری قلب بسته می‌شوند. در این هنگام خونرسانی به ماهیچه‌ها وعضله‌های قلب دچار مختل شده واین عضله‌ها اکسیژن کافی برای ادامه عملکرد خود را دریافت نمی‌کنند. در این صورت عملکرد قلب دچار اختلال شده و در این هنگام سکته قلبی اتفاق می‌افتد. هر چه دیرتر از پیشگیری این عارضه جلوگیری شود، آسیب بیشتری به قلب وارد شده و در نتیجه خطر مرگ را افزایش می‌دهد. البته در نظر داشته باشید که این بیماری با ایست قلبی متفاوت است. ایست قلبی مشکلی ناشی از ریتم نامنظم قلب است ولی این عارضه ناشی از پارگی رگ‌های قلب می‌باشد.

علت سکته قلبی چیست؟

ایجاد سکته قلبی در بدن علل مختفی دارد و به عوامل بسیاری زیادی وابسته است. در این قسمت ما تعدادی از علت‌های بروز این بیماری را بیان می‌کنیم.

داشتن بیماری‌های زمینه‌ای به بروز این عارضه منجر می‌شود. داشتن فشار خون بالا، چربی خون و تپش قلب شدید و دیابت را می‌توان از عوامل زمینه‌ای ایجاد عارضه این بیماری در نظر گرفت. همچنین عوامل دیگری مانند چاقی و اضافه وزن بیش از حد، نداشتن تحرک کافی، رژیم غذایی نامناسب نیز از دیگر عوامل بروز این بیماری خطرناک است. استفاده از دخانیات و مشروبات الکلی، داشتن استرس و اضطراب شدید، فشار عصبی شدید، بلند کردن ناگهانی وسایل سنگین و… نیز در ایجاد این بیماری دخیل هستند. بنابراین در طول زندگی باید از این موارد دوری کرد تا هیچگاه دچار سکته قلبی نشویم.

علائم را جدی بگیرید

بروز این عارضه در بدن با علائمی همراه است. هنگامی که شما این علائم را در فردی مشاهده می‌کنید باید سریعا بیمار را به بیمارستان منتقل کنید. چرا که هر لحظه تاخیر در درمان و پیشرفت این عارضه، جان بیمار را به خطر می‌اندازد. ایجاد فشار در قفسه سینه و احساس سوزش در سمت چپ سینه از اولین علائم سکته قلبی است. در ادامه درد در فک و دهان، گرفتگی شدید گردن، درد در کتف چپ، حالت تهوع، عرق سرد و… از دیگر علائم سکته قلبی است. گاهی اوقات ممکن است علائم این بیماری با سرماخوردگی شبیه بهم باشد. در نظر داشته باشید که اگر این علائم طولانی شد حتما به پزشک مراجعه کنید. این عارضه در هر سنی ممکن است اتفاق بیافتد ولی درصد بروز آن در افراد مسن بیشتر است. همچنین علائم بروز آن در کودکان، نوجوانان، زنان و مردان متفاوت است. همچنین هنگامی که سکته قلبی در خواب اتفاق بیافتد، فرد شروع به خروپف کردن شدید می‌کند.

عوارض سکته قلبی چیست؟

آیا این بیماری خطرناک است؟ می‌خواهیم در این قسمت از مقاله عوارض سکته قلبی را بررسی کنیم که بدانیم آیا این عارضه خطرناک است یا خیر؟ زمانی که انسان دچار حمله قلبی و سکته می‌شود، ماهیچه‌های قلب دچار آسیب شده و باید خون واکسیژن مورد نیاز خود را دریافت کنند تا دوباره بتوانند مانند قبل به عملکرد خود ادامه دهند. بهتر است در دوران نقاهت انسان استراحت کرده و از انجام فعالیت‌های سنگین جلوگیری کند. همچنین باید رژیم غذایی مناسبی داشته باشد تا فشار خون و چربی خون بالا نرود.

عوارض ایجاد این مشکل، بی نظمی ضربان قلب و تپش قلب است. سعی کنید در این دوران استرس نداشته باشید  مرتبا وضعیت خود و علائم حیاتی خود را چک کنید. روزانه فشار خود را اندازه گیری کنید تا دوران نقاهت را به خوبی پشت سر بگذارید.

معجون فشار خون

فشار خون یکی از بیماری‌های خطرناک است که هر شخصی در هر سنی ممکن است به آن مبتلا شود. فشار خون در بدن اگر از حد نرمال بالاتر برود ممکن است باعث ایجاد این بیماری، سکته مغزی، مشکلات بینایی، مشکلات کبدی و کلیوی، مشکلات گوارشی و… شود. در نتیجه باید از ابتلا به این بیماری جلوگیری کرد. داشتن یک رژیم غذایی مناسب به همراه داروهای موثر برای کاهش فشار خون در طول زندگی می‌تواند از بروز بیماری‌های خطرناک جلوگیری شود.

استفاده از معجون فشار خون پیشنهاد ما به شما می‌باشد. این معجون کاملا گیاهی است و هیچگونه عوارضی به همراه ندارد. همچنین این معجون از گیاهانی تهیه شده است که برای کاهش فشار خون بسیار موثر و مفید است. معجون گیاهی حس خوب سبب کاهش فشار خون شده و از بروز بیماری‌ها و عارضه‌های خطرناکی مانند سکته قلبی و سکته مغزی جلوگیری می‌کند. شما می‌توانید این معجون فوق العاده را از سایت معتبر حس خوب تهیه نمایید.

کلام آخر

ما در این مقاله درباره سکته قلبی آشنا شدیم و به سوالات زیادی درباره این بیماری پاسخ دادیم. عوارض، علائم و دلایل ایجاد سکته قلبی را بررسی کردیم و متوجه شدیم که برای جلوگیری از این عارضه خطرناک چه کارهایی را باید انجام داد. اگر سابقه بیماری‌های قلبی دارید شما بیشتر از افراد دیگر در معرض این بیماری قرار می‌گیرید. بنابراین باید بیشتر از دیگران مراقب خود باشید. حتما علائم این بیماری را بشناسید و در صورت مشاهده بلافاصله با اورژانس تماس بگیرید. مراقبت‎‌های بعد از سکته را پشت گوش ننداخته و طبق دستورات پزشکتان عمل کنید. تیم سایت حس خوب اوقاتی خوش و پر از شادی را برای شما عزیزان آرزومند است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *