خواص خوراکی‌ها, گیاهان دارویی

خواص چای ترش (معجزه فشار خون)

خواص چای ترش

چای ترش یا چای هیبیسکوس یکی از گیاهانی است که دمنوش آن را می‌توان  هم به صورت گرم و هم به صورت سرد میل کرد و این گیاه  علاوه بر طعم خوبی که دارد خواص بی نظیری نیز دارد. ما در این مقاله قصد داریم توضیح دهیم چای ترش چیست و خواص چای ترش و عوارض مصرف چای ترش را با شما به اشتراک بگذاریم پس تا انتهای این مقاله همراه ما باشید.

چای ترش چیست؟

چای ترش نوعی از چایی است که از گیاه هیبیسکوس تهیه می‌شود. این گیاه از خانواده‌ی گل ختمی‌ها است و در مناطق گرمسیری  و به ویژه در شمال آفریقا و جنوب شرقی آسیا یافت می‌شود. این چای که رنگ قرمزی دارد و داری طبع سرد و خشک است  هم به صورت گرم  هم به صورت سرد سرو شده و طرفداران خاص خود را دارد چرا که علاوه بر طعم مطبوع و ترشی که دارد خواص بسیار زیادی دارد که ما در ادامه به آن‌ها خواهیم پرداخت و هر کدام از خواص آن را در پاراگراف‌های جداگانه توضیح خواهیم داد.

خواص چای ترش

حال که دانستیم چای ترش چیست با ما باشید تا خواص آن را نیز مورد بررسی قرار دهیم چای ترش دارای خواص زیادی از جمله برای پوست، لاغری، قلب و عروق، سرما خوردگی و … است. در ادامه سعی میکنیم به مهم‌ترین خواص چای ترش اشاره کنیم. البته می ‌دانیم که هر گیاه و یا دمنوشی ممکن است مضرات خود را نیز داشته باشد و چای ترش نیز از این قاعده مستثنی نیست. ما سعی میکنیم مهمترین عوارض مصرف چای ترش را نیز به شما گوشزد کنیم.

مهم ترین خواص چای ترش عبارتند از:

  • خواص چای ترش برای لاغری

شاید اولین گزینه‌ای که در مورد خواص چای ترش به ذهن همه می‌رسد خواص آن برای لاغری باشد چرا که چای ترش یکی از معروف‌ترین نوشیدنی‌های مفید برای لاغری است. این چای با بالا بردن متابولیسم بدن به کاهش وزن و افزایش چربی سوزی در بدن کمک قابل توجهی می‌نماید.

  • خواص چای ترش برای قلب و عروق

یکی دیگر از خواص چای ترش کاهش کلسترول بد و چربی خون است و از این طریق می‌تواند به سلامت قلب و عروق کمک شایانی بنماید

  • خواص چای ترش برای پوست

از آنجایی که چای ترش سرشار از آنتی اکسیدان است می‌تواند با رادیکال‌های آزاد که موجب پیری پوست می‌شوند مبارزه کند، از طرفی چای ترش یک منبع غنی از ویتامین‌ها به ویژه ویتامین C است که می‌تواند چروک‌های ریز پوستی را برطرف کرده و موجب جوانسازی پوست شود.

  • خواص چای ترش برای کبد

تحقیقات نشان می‌دهد چای ترش به بهبود عملکرد کبد کمک کرده چربی کبد را درمان می‌کند.

  • خواص چای ترش برای زنان

چای ترش به بهبود علائم قاعدگی و دردهای این دوران و همینطور بهبود علائم دوران یائسگی کمک می‌کند.

  • خواص چای ترش برای کاهش فشار خون

این چای یک گزینه‌ی عالی و مطمئن برای کاهش فشار خون سیستولیک و دیاستولیک است. بسیاری از افراد چای ترش را به عنوان یک گزینه‌ی مطمئن  برای کاهش فشار خون می‌شناسند. اما ما برای کاهش فشار خون پیشنهاد ویژه‌تری برای شما داریم. شما می‌توانید با تهیه  معجون فشار خون که از ترکیب عصاره چندین گیاه موثر و مفید در کاهش فشار خون تولید شده است  و مصرف منظم آن، تاثیر چشمگیر آن را در تنظیم فشار خون خود به وضوح احساس کنید. این معجون قوی شما را از مصرف بسیاری دیگر از دمنوش‌ها و حتی داروهای شیمیایی بی‌نیاز می‌کند. برای خرید این محصول می‌توانید از طریق لینک زیر اقدام کنید.

دیگر خواص چای ترش

به جز مواردی که در پاراگراف‌های قبلی به آن اشاره شد، چای ترش خواص دیگری نیز دارد که عبارتند از:

  1. سرشار از آنتی اکسیدان است: که این خاصیت می‌تواند بدن شما را در برابر رادیکال‌های آزاد مقاوم کند و از سرطان، پیری پوست و هر مشکلی که به سلول‌های بدن آسیب می‌رساند محفوظ بدارد. جالب است بدانید میزان آنتی اکسیدان موجود در چای ترش به مراتب بیشتر از چای سبز است.
  2. سرشار از ویتامین سی است: که می‌تواند به کلاژن سازی، تقویت بافت عضلات، استخوان‌ها، غضروف و دندان‌ها کمک شایانی بنماید.
  3. ضد التهاب
  4. ضد باکتری و عفونت
  5. بهبود عملکرد دستگاه گوارش: چای ترش یک گیاه شناخته شده برای رفع یبوست و تنبلی روده‌ها است و می‌تواند به دفع منظم ادرار کمک کند.
  6. ضد اضطراب و افسردگی: چای ترش به دلیل دارا بودن انواع‌ ویتامین‌ها و مواد معدنی و فلاونوئیدها می‌تواند به بهبود عملکرد دستگاه عصبی و آرامش اعصاب کمک کرده خاصیت ضد افسردگی داشته باشد.

عوارض مصرف چای ترش و موارد منع مصرف

مصرف هر نوع گیاه دارویی ممکن است علاوه بر فواید زیادی که دارد عوارضی برای بدن داشته و یا برای افرادی با توجه به شرایط آن‌ها منع مصرف داشته باشد. چای ترش نیز از این قاعده مستثنی نیست. به طور کلی مصرف این چای به زنان باردار و مادران شیرده  توصیه نمی‌‌شود و افرادی که داروهای فشار خون و یا قند خون مصرف می‌کنند باید آن را با احتیاط و زیر نظر پزشک مصرف کنند. به علاوه مصرف بیش از اندازه آن ممکن است باعث آسیب کبدی شده و یا در برخی افراد ایجاد حساسیت و آلرژی کند. از دیگر عوارض مصرف چای ترش به میزان زیاد، می‌توان موارد زیر را برشمرد:

  • با مصرف استامینوفن تداخل دارد.
  • باعث کاهش استروژن می‌شود و مصرف آن برای افرادی که داروهای هورمونی مصرف می‌کنند توصیه نمی‌شود.
  •  معده درد
  • سرگیجه
  • حالت تهوع

بهترین زمان مصرف چای ترش

از آنجایی که مصرف چای ترش باعث کاهش فشار خون و قند خون می‌شود مصرف آن با معده خالی توصیه نمی‌شود و بهتر است آن را  قبل از غذا و یا تا یک ساعت بعد از غذا میل کنید.

سخن آخر

ما در این مقاله سعی کردیم چای ترش را معرفی کرده و توضیح دهیم که چای ترش چیست و چه خواص و عوارضی دارد. در همین راستا پس از اینکه بررسی کردیم چای ترش چیست و چه موارد مصرفی دارد خواص آن را برای فشار خون، قلب و عروق، کبد، لاغری، پوست و زنان بررسی کرده و دیگر خواص آن را نیز به اختصار توضیح دادیم و  در ادامه سعی کردیم عوارض مصرف چای ترش و موارد منع مصرف آن را برشماریم. امیدواریم این مطلب برای شما مفید بوده باشد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *