در این مقاله قصد داریم درباره مشکلات هورمونی بیشتر توضیح دهیم. درمان مشکلات هورمونی چگونه است و علائم مشکلات هورمونی چیست؟ میخواهیم بدانیم چه مواردی باعث ایجاد مشکلات هورمونی در بدن انسان میشود؟ نقش هورمونها در بدن چیست؟ برای دانستن پاسخ این سوالات تا پایان این مقاله همراه با ما باشید و آن را مطالعه بفرمایید.
نقش هورمونها در بدن
بیشتر فرآیندها و فعالیتهای بدن ما انسانها از طریق هورمونها رخ میدهد. اگر هورمونها به درستی کار نکنند، مشکلات بسیار زیادی برای انسان به وجود میآید. هورمونها در بدن زنان و در بدن مردان تفاوتهایی دارند. بستگی به جنسیت انسان ممکن است که بعضی هورمونها داشته باشید یا نداشته باشید.
به عنوان مثال تنظیم متابولیسم بدن، فرآیند باروری و عملکردهای جنسی، خواب، موارد مربوط به قلب، رشد بدن و افزایش قد، سطح اعصاب و استرس و افسردگی و… همگی از نقش هورمونها در بدن هستند.
هورمونهایی مانند انسولین، رشد، آدرنالین، تیروئید، استروئید و.. در مردان و زنان یکسان است. اما هورمون تستسترون مخصوص آقایان و پروژسترون و استروژن مخصوص بانوان میباشد. گاهی اوقات ممکن است فعالیت یک هورمون در بدن کم و زیاد شود که این عمل موجب اختلالاتی در سلامتی و عملکرد انسان میشود. در این صورت انسان باید با انجام آزمایش خون از سلامت هورمونهای خود مطلع شده و در صورت لزوم با پزشک متخصص صحبت نماید.
اگر هورمونها بیش از حد معمول و یا کمتر از آن فعالیت داشته باشند، به اصطلاح میگوییم اختلالات هورمونی رخ داده است. عوارض اختلالات هورمونی در بانوان بیشتر از آقایان است. بنابراین بانوان باید حتما مراقب سلامتی خود و عملکرد صحیح هورمونها در بدن خود باشند.
علائم مشکلات هورمونی
در قسمت قبل ما با مفهوم مشکلات هورمونی چیست و نقش هورمونها در بدن آشنا شدیم. اکنون میخواهیم بررسی کنیم عوارض و علائم مشکلات هورمونی چه مواردی میباشند.
زمانی که بدن با مشکلات و اختلالات هورمونی مواجه میشود، علائم و عوارضی در بدن شروع به رخ دادن میکند. آشنایی با این علائم و عوارض به شما کمک میکند به راحتی بیماری خود را شناخته و با اقدام به موقع برای درمان آن، به سلامتی خود کمک کنید.
تعریق بیش از حد، افزایش و کاهش بیدلیل وزن، بی اشتهایی بدون دلیل، اختلالات خواب، تغییر در فشار خون و ضربان قلب، حساسیت بیمورد به سرما و یا گرما، خستگی بیدلیل و طولانی مدت، استرس و اضطراب شدید که دلیلی نداشته باشد، کاهش میل جنسی، ریزش مو و خشک و شکننده شدن موها، تغییرات پوستی و خشکی پوست، مشکلات جنسی و ناباروری، کوتاهی قد در آقایان، پدیدار شدن موهای زائد بر روی صورت بانوان، کوچک بودن پستان در بانوان و تغییر صدای بانوان به صدای بم، تغییرات بینایی و تاری دید، همه و همه از علائم نمایان شدن مشکلات هورمونی است.
اگر با این موارد رو به رو شدید باید حتما برای درمان اقدام کنید. بیتوجهی به هر یک از این علائم ممکن است که خطرات بیشتری را برای شما به همراه داشته باشد.
علل اختلالات هورمونی
اختلالات هورمونی ممکن است به دلایل مختلفی در بدن انسان ایجاد شود. تقریبا همه افراد در دورههای خاصی از زندگی خود با اختلالات هورمونی رو به رو میشوند. نوسانات هورمونی به علت عادات و آداب خاص زندگی ایجاد میشود. از طرفی بیماریها و دلایل دیگری نیز وجود دارند که سبب اختلالات هورمونی میشوند.
به عنوان مثال دیابت و بیماری قند خون، کم کاری و یا پرکاری تیروئید، چاقی و لاغری بیش از حد، رژیم غذایی و عادات غذایی نامناسب، استفاده از داروهای هورمونی، داروهای جلوگیری از بارداری، تومور و کیست، بیماری گواتر که در اثر کمبود ید ایجاد میشود، کمکاری هیپوفیز، بیماریهای ارثی، قرار گرفتن بیش از حد در برابر مواد اشعهزا و سموم و موادی که به انسان ضرر میرساند، شیمی درمانی، پرتو درمانی، عفونت شدید و… از علل اختلالات هورمونی در بدن است.
گاهی اوقات بروز نوسانات هورمونی در بدن به بیماری مربوط نیست. به عنوان مثال پا گذاشتن به سن بلوغ یکی از دلایل نوسانات هورمونی است که در نوجوانان رخ میدهد.
همانطور که در قسمت قبل گفته شد نواسانات هورمونی در بانوان بیشتر از آقایان رخ میدهد. عواملی مانند قاعدگی، بارداری، زایمان، شیردهی و رسیدن به سن یائسگی از دلایل مشکلات هورمونی در بانوان است.
درمان مشکلات هورمونی
برای اینکه بدانید مشکلات هورمونی چیست و برای درمان مشکلات هورمونی اول از همه باید ریشهیابی کنید.
اینکه مشکلات هورمونی به چه دلیلی در بدن شما ایجاد شده است؟ آیا مربوط به یک بیماری خاص است و یا تنها مربوط به آداب غذایی نامناسب است. آیا نوسانات به دلیل رسیدن به سن بلوغ رخ داده است و یا در اثر بارداری و زایمان است. مشکلات هورمونی به دلیل استرس و اضطراب شدید است و یا سیستم عصبی انسان بههم ریخته است. با ریشهیابی کردن به راحتی میتوانید راهحل درمان مشکلات هورمونی را بیابید.
معجون اعصاب
یکی از دلایلی که ممکن است سبب ایجاد اختلالات هورمونی در بدن انسان شود، نوسانات اعصاب است. نوسانات اعصاب به دلایل زیادی در بدن رخ میدهد. استرس و اضطراب، کار در محیطهای پر سروصدا، قرار گرفتن در معرض نور خورشید به مدت طولانی ، داشتن یک روز خستهکننده و… نوسانات اعصاب را به همراه دارد.
برای رفع این مشکلات و برای رسیدن به آرامش به شما پیشنهاد میکنیم از معجون اعصاب حس خوب استفاده کنید. مواد تشکیل دهنده این معجون کاملا گیاهی بوده و به گونهای تولید شده است که میتواند انواع مشکلات عصبی را برطرف کرده و از بین ببرد. این معجون ضد درد، ضد تشنج، آرامش بخش اعصاب و روان، از بین برنده اضطراب و استرس است و اختلالات خواب را درمان میکند.
سنبل الطیب، هل، بیدمشک و بهارنارنج گیاهانی هستند که از آنها در تهیه معجون اعصاب استفاده شده است. برای خرید معجون اعصاب حس خوب کافی است بر روی تصویر زیر کلیک کنید.
معجون اعصاب
مواد تشکیل دهنده معجون اعصاب، موادی هستند که میتوانند مشکلات عصبی و روانی را تحت تاثیر خود قرار داده و بسیاری از آنها را حتی از بین ببرند، حال تاثیری که ترکیب این چند گیاه دارویی مفید (در قالب معجون اعصاب) میتواند بر مشکلات و مسائل روانی و عصبی داشته باشد قطعا شگفت انگیز خواهد بود.
کلام آخر
ما در این مقاله دانستیم مشکلات هورمونی چیست؟ همچنین با مواردی مانند درمان مشکلات هورمونی، نقش هورمونها در بدن، علائم مشکلات هورمونی و علل اختلالات هورمونی آشنا شدیم. توجه به علائمی که در بدن رخ میدهد، در شناختن بیماریتان به شما کمک زیادی میکند تا بتوانید به راحتی و در اسرع وقت بیماریتان را شناسایی و برای درمان آن اقدام کنید. امیدواریم این مقاله درباره مشکلات هورمونی چیست برای شما عزیزان مفید واقع شده باشد.