پونه کوهی یکی از شناخته شدهترین و محبوبترین گیاهان معطر در طبیعت است که علاوه بر خواص بسیاری که دارد به دلیل عطر و طعم دلچسب و نزدیک به نعنایی که دارد طرفداران زیادی دارد و به طرق مختلف توسط افراد مصرف میشود. ما در این مقاله قصد داریم خواص پونه کوهی را بررسی کرده و بدانیم پونه برای چی خوبه؟ و بررسی کنیم که آیا پونه و فشار خون با هم مرتبط هستند یا نه پس تا انتهای این مقاله همراه ما باشید.
پونه کوهی
پونه کوهی از خانواده ی نعنایان است و به دلیل نزدیک بودن عطر و طعم آن به نعنا میتوان به آن لقب نعنا کوهی نیز داد. این گیاه طبع گرم و خشکی دارد و به دلیل دارا بودن انواع ویتامینها و املاح معدنی از خواص بسیار بالایی برخوردار است برای دانستن خواص پونه و اینکه پونه برای چی خوبه در ادامه با ما همراه باشید.
پونه برای چی خوبه
بسیاری از خواص پونه بر هیچکس پوشیده نیست اما برخی از خواص آن معروفتر است و برخی نیز شناخته شده نیست که ما در اینجا سعی میکنیم بیشتر آنها را معرفی کنیم. یکی از این خواص کاهش دهندهی فشار خون است که شاید تا کنون کمتر به آن پرداخته شده باشد. اما باید دانست که رابطهی پونه و فشار خون پایین یک رابطهی ثابت شده است که در ادامه بیشتر به آن میپردازیم. به طور کلی خواص پونه کوهی از قرار زیر است:
خواص پونه کوهی برای سرماخوردگی
یکی از خواص فواید پونه کوهی برای سیستم ایمنی بدن و تقویت آن میباشد و از طرفی به دلیل ضد عفونت بودن و ضد التهاب بودن پونه خوردن دمنوش آن در دوران سرما خوردگی از خلط گلو و سرفه میکاهد و روند درمان را سرعت میبخشد. به علاوه میتوان خشک شدهی آن را در دستگاه بخور و یا کتری آب جوش ریخته و با آن بخور گرفت که میتواند ریه و مجاری تنفسی را از عفونتها پاکسازی کند.
خواص پونه برای ریه
همانطور که گفتیم پونه خاصیت ضد عفونی کنندگی و پاک کنندگی عفونت از ریهها را دارد و به علاوه با داشتن کارواکرل و رزمانیک اسید میتواند به عنوان یک آنتی هیستامین طبیعی عملکرده و عملکرد ریهها را در افراد با حساسیتهای فصلی تقویت ببخشد.
خواص پونه برای قلب
از دیگر خواص پونه کوهی میتوان خاصیت کاهندهی کلسترول را نام برد که میتواند به بهبود سلامت قلب و عروق کمک شایانی بنماید.
خواص پونه برای گوارش
همانطور که گفتیم پونه از تیرهی نعنایان است و خواص نعنا برای دستگاه گوارش بر هیچکس پوشیده نیست و سالهاست که اثبات شده است. پونه کوهی نیز از این قاعده مستثنی نیست و میتواند به درمان درد معده، نفخ و ورم معده کمک کند.
خواص پونه برای لاغری
پونه، گیاهی سرشار از فیبر است و به همین دلیل در صورت مصرف آن میتواند احساس سیری در شما ایجاد کرده و به کاهش وزن و لاغری در شما کمک کند. به علاو این گیاه می تواند متابولیسم و سوخت و ساز بدن را بالا برده و از این طریق روند لاغری را سرعت ببخشد. برای این منظور کافیست یک استکان از عرق پونه را قبل از هر وعدهی غذایی میل نمائید.
خواص پونه برای کبد
پونه میتواند کبد را از سموم و تجمع چربی پاکسازی کرده و به بهبود عملکرد کبد کمک کند. برای این منظور کافیست دم کرده آن را روزانه مصرف کرده و یا یک استکان از عرق آن را هر صبح به صورت ناشتا میل نمائید.
خواص پونه برای پوست
خاصیت ضد التهابی و ضدعفونی کنندگی پونه میتواند زخمها و عفونتهای پوستی را درمان کند. و به دلیل دارا بودن مقادیر زیادی ویتامین C به جوانسازی پوست کمک میکند.
خواص پونه برای زنان
از آنجایی که پونه یک ضد عفونت قوی است برای درمان انواع عفونتهای زنانه مفید است و برای رفع کیستهای تخمدان نیز توصیه شده است. به علاوه به دلیل خاصیت تسکین دهندگی بالا میتواند دردهای دوران قاعدگی را تسکین داده و رفع کند. ضمنا این گیاه قاعده آور است و میتواند عادت ماهیانه را در زنان تنظیم کند. البته باید توجه داشت که به دلیل خاصیت قاعده آور بودن آن، زنان باردار باید از مصرف آن خود داری کنند.
پونه و فشار خون
همانطور که گفتیم پونه به دلیل بالا بودن پتاسیم ، کلسیم و منیزیم و کم بودن سدیم در آن میتواند به کاهش فشار خون بالا بسیار کمک کند و رابطهی پونه و فشار خون پایین امری اثبات شده است. البته اگر شما برای کاهش فشار خون به پونه روی آوردهاید ما یک پیشنهاد بهتر و ویژهتر برای شما داریم و آن معجون فشار خون است. این معجون با دارا بودن عصاره چندین نوع گیاه مفید و موثر در درمان فشار خون یک کاندیدای امن و مطمئن برای رفع مشکل شما است که میتوانید با مناسبترین قیمت آن را تهیه کنید. در صورت تمایل به خرید این محصول از طریق لینک زیر اقدام نمائید.
معجون فشار خون
معجون فشارخون از جمله ترکیبهای شفا بخش و ارگانیک میباشد که سایت حس خوب آن را از عرق سیر و برگ درخت زیتون تهیه کرده است.
- دیگر خواص پونه : از دیگر خواص پونه میتوان به اختصار موارد زیر را نام برد:
- ضد التهاب
- ضد عفونت
- مسکن
- ضد شوره سر
- ضد تهوع و استفراغ
- ضد اسهال
- سرشار از ویتامینهای A,B,C
- سرشار از فیبر، پتاسیم، منیزیم و کلسیم
عوارض پونه کوهی
حال که دانستیم پونه برای چی خوبه بد نیست برخی از عوارض مصرف این گیاه را نیز بررسی کنیم. باید دانست که با وجود خواص بالای پونه کوهی مصرف بالای آن میتواند عوارضی به همراه داشته باشد. این عوارض و موارد منع مصرف آن عبارتند از: سر درد، تشنج، تپش قلب، حساسیت، حالت تهوع، استفراغ، تب، سقط جنین و … و بهتر است زنان باردار و شیرده و کودکان از مصرف بالای آن اجتناب کنند. البته باید توجه داشت که همهی این عوارض در صورت مصرف بالا و بی رویهی این گیاه رخ میدهد و مقدار کمی از آن مشکلی ایحاد نمیکند.
کلام پایانی
ما در این مقاله با پونه کوهی آشنا شدیم و دانستیم که پونه برای چی خوبه خواص آن را برای زنان، معده، کبد، پوست، لاغری، ریه، سرما خوردگی قلب و گوارش بررسی کردیم و رابطه بین پونه و فشار خون پایین را مورد بحث قرار دادیم . در ادامه به برخی از عوارض مصرف بی رویهی آن پرداخته موارد منع مصرف آن را برشمردیم. امیدواریم که این مطلب برای شما مفید بوده باشد.