بیماری شناسی, درمان خانگی

درمان کم خونی + کسی که کم خونی داره چی بخوره؟

درمان کم خونی

در این مقاله می‌خواهیم برسی کنیم که بیماری کم خونی چیست؟ علائم و عوارض کم خونی چه چیزهایی هستند؟ کسی که کم خونی داره چی بخوره خوبه و یا غذاهای مضربرای کم خونی چه غذاهایی هستند؟ برای درمان خانگی کم خونی و درمان سریع کم خونی شدید چه کارهایی باید انجام دهیم؟ این‌ها سوالاتی هستند که در این مقاله به آن‌‌ها پاسخ می‌دهیم. تا پایان این مقاله همراه ما باشید.

کم خونی چیست؟

کم خونی چیست؟ همانطور که از اسم آن پیداست کم خونی کم بودن خون در بدن. اما این جمله به چه معناست؟ چرا کم خونی در بدن اتفاق می‌افتد؟ برای درمان آن باید چه کار کرد؟ عوارض کم خونی چیست؟ این سوالاتی است که در اینجا درباره آن صحبت می‌کنیم.

در واقع کم خونی زمانی اتفاق می‌افتد که بدن با کمبود آهن رو به رو شود. کمبود آهن باعث کمبود هموگلوبین در بدن شده و در نتیجه اکسیژن کافی به اندام‌های بدن نمی‌رسد و بدن تقریبا از لحاظ کارایی بسیار ضعیف می‌شود. نام علمی بیماری کم خونی آنمی است.

آنمی انواع مختلفی دارد. اما شایع‌ترین آن کم خونی ناشی از فقر آهن است. از مهم‌ترین علت ایجاد فقرآهن در بدن دریافت ناکافی آهن است. نا توانی بدن در جذب آهن، عادت ماهیانه و خونریزی شدید، خونریزی داخلی بدن و … از دیگر دلایلی است که منجر به از دست دادن آهن و ابتلا به کم خونی می‌شود.

علائم و عوارض کم خونی

وقتی بدن انسان با کم خونی رو به رو می‌شود علائم و به دنبال آن عوارضی برای بدن ایجاد می‌شود که در اینجا آن‌ها را بیان می‌کنیم. اولین و شایع‌ترین اتفاقی که در بدن می‌افتد بروز خستگی و ضعف شدید است. همانطور که در قبل گفته شد با کمبود آهن در بدن کم خونی اتفاق می‌افتد. وقتی بدن دچار کم خونی می‌شود اکسیژن به اندازه کافی به اندام‌ها و سلول‌های بدن نمی‌رسد. در نتیجه بدن توان و کارایی خود را از دست می‌دهد. در این هنگام انسان ضعف و خستگی شدیدی را احساس می‌کند که حتی با استراحت کردن و خوابیدن نیز رفع نمی‌شود. بنابراین اگر شما دچار خستگی شدید و ضعف جسمانی شدید هستید حتما به پزشک مراجعه کنید.

از علائم دیگر کم خونی می‌توان به سر گیجه وسردرد، رنگ پریدگی پوست صورت وبدن، سردی و یخی غیر منتظره دستان و پاها ( سردی بر اثر هوای سرد نباشد )، شکستن ناخن‌ها،ریزش شدید و نگهانی موها، تپش قلب و تنگی نفس و… اشاره کرد.

علت رنگ قرمز خون در بدن وجود هموگلوبین در خون است. با کمبود آهن میزان هموگلوبین نیز در بدن کاهش پیدا می‌کند. بنابراین صورت و بدن انسان با رنگ پریدگی مواجه می‌شود که این رنگ پریدگی در کل بدن و حتی در لثه‌ها و در لایه پایینی چشم رخ می‌دهد. اگر چشم خود را با دست پایین بکشید و لایه پایینی به رنگ صورتی کم رنگ و زرد مایل به سفید باشد بدن شما دچار کم خونی است.

وقتی میزان اکسیژن رسانی در بدن کم باشد ماهیچه‌ها اکسیژن کافی برای فعالیت دریافت نمی‌کنند. در این حالت بدن انسان را مجبور می‌کند برای دریافت اکسیژن کافی برای اندام‌ها تند و سریع‌تر نفس بکشید. نتیجه این کار افزایش تپش قلب در انسان است و انسان با تنگی نفس رو به رو می‌شود.

هرگاه با این علائم رو به رو شدید حتما به پزشک مراجعه کنید و از او بخواهید تا برای شما یک آزمایش خون برای تشخیص آنمی و کم خونی برای شما تجویز کند. با انجام آزمایش خون به راحتی می‌توانید تشخیص دهید که بدن شما دچار کم خونی شده است یا نه؟

درمان خانگی کم خونی

اگر با علائم بالا رو به رو شدید و یا با انجام آزمایش متوجه شدید که بدن شما دچار آنمی و کم خونی است باید برای درمان آن سریعا اقدام کنید چرا که عوارض آن برای بدن و سلامتی بسیار خطرناک است. اولین قدم داشتن یک رژیم غذایی مناسب با انواع خوراکی‌ها و مواد غذایی که سرشار از آهن باشد، می‌باشد. برای درمان خانگی کافی است مواد غذایی که در ادامه معرفی می‌کنیم را در برنامه غذایی خود قرار دهید تا به شما کمک کند. مصرف گوشت قرمز برای درمان کم خونی بسیار مفید است. البته در گوشت مرغ و ماهی نیز آهن وجود دارد اما مقدار آن در گوشت قرمز بسیار بیشتر است. جگر و غذاهای دریایی برای این بیماری بسیار مفید است. مصرف انواع حبوبات به خصوص عدس برای شما بسیار مفید است. نخود، انواع لوبیا، سویا، پسته، بادام هندی و فندق از حبوبات و دانه‌هایی هستند که میزان آهن در آن‌ها بسیار زیاد است.

غذاهای مضر برای شما

موادی هستند که مصرف آن‌ها برای کسانی که از کم خونی شدید رنج می‌برند توصیه نمی‌شود. این افراد علاوه بر این که باید غذاهایی مصرف کنند که سبب افزایش میزان آهن در خون بشود باید از مصرف غذاهایی که برای کم خونی نیز مضر هستند دوری کنند.

ریواس، بیکینک پودر، چای، نوشابه، قهوه، ترکیبات کافئین دار، زردچوبه، جوش شیرین، شکلات، پاستا، ماءالشعیر، نخود فرنگی، ذرت و… از مواد غذایی هستند که در دوره درمان نباید استفاده شود.

از طرفی مصرف انوع نوشابه همراه با غذا و همچنین مصرف چای و یا قهوه و شکلات داغ بعد از غذا باعث می‌شود تا بدن نتواند آهن موجود در غذا را دفع کند. بنابراین به هیچ عنوان تا دو ساعب قبل و بعد از غذا چای و قهوه مصرف نکنید.

درمان سریع کم خونی شدید

برای درمان سریع کم خونی شدید راه‌هایی وجود دارد. یکی از این راه‌ها مصرف موادغذایی حاوی ویتامین C است. ویتامین C به بدن کمک می‌کند که به راحتی بتواند آهن موجود در غذا را جذب کند. به عبارت ساده تر ویتامین C جذب آهن در بدن را افزایش می‌دهد.

مصرف موادی مانند سبزیجات، خرما،مویز، یونجه،زیتون، زردآلو وسیب نیز برای درمان سریع کم خونی شدید موثر است.

معجون خونساز

اگر از کم خونی شدید رنج برده و به دنبال راهی آسان برای درمان کم خونی هستید ما به شما معجون خونساز و معجون چاقی را پیشنهاد می‌کنیم. مصرف این دو معجون در دوران درمان بیماری کم خونی به بدن شما در جذب آهن و دیگر مواد معدنی کمک بسیاری می‌کند. شما می‌توانید برای مطالعه خواص معجون خونساز و معجون چاقی اینجا کلیک کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *