ما در این مقاله قصد داریم درباره چوب دارچین صحبت کنیم؟ میخواهیم ببینیم چوب دارچین برای چی خوبه؟ خواص دارچین چیست؟ مصرف زیاد دارچین چه ضررهایی برای بدن دارد؟ تا پایان این مقاله با ما همراه باشید تا با دارچین بیشتر آشنا شویم.
دارچین
دارچین و چوب دارچین یک ادویه قهوهای رنگ و بسیار خوشبو است که در طب سنتی و صنعت غذایی کاربرد زیادی دارد. از دارچین در صنعت آشپزی و درمانی استفادههای زیادی میشود. دارچین طبعی گرم و خشک دارد.
دارچین به صورت درخت است که درخت دارچین گلهایی زرد و سفید رنگ دارد و برگهای آن سبز میباشد و پوست و ساقه این درخت به عنوان چوب دارچین استفاده میشود. درخت دارچین بیشتر در کشورهای هند و چین میروید. این درخت طولی بین 5 تا 7 متر دارد و به دلیل بوی بسیار خوب آن در مناطقی که دارچین میروید بویی بسیار مطبوع و دلنشین به مشام میرسد. دارچین از پوست و ساقههای درخت دارچین به دست میآید. ساقههای درخت دارچین را برش زده و قسمت داخلی آن را که در واقع دارچین است از پوست اصلی و سخت درخت جدا میکنند و پوست آن را دور میریزند. قسمتهای برش زده خیس هستند و باید آنها را خشک کرد. این قسمتها پس از خشک شدن به شکل نوارهای لوله شده در میآیند که در واقع همان ادویه دارچین است. ادویه دارچین را هم به صورت پودر شده و هم به صورت چوب دارچین میتوان استفاده کرد.
کشورهایی که دارچین و چوب دارچین را تولید میکنند چین، هندوستان،اندونزی، ویتنام و سریلانکا میباشد. دارچین در گذشته بیشتر در مصر باستان در بین پادشاهان به عنوان یک ادویه و هدیه ارزشمند و گران قیمت رد و بدل میشد، اما امروزه به عنوان یک ادویه همه جا یافت میشود.
ادویه دارچین به دو دسته مختلف تقسیم میشود. دارچین سیلان که ادویه مخصوص سریلانکا و هندوستان است. چوب این دارچین بافتی نرم و نازک دارد و رنگ آن قهوهای روشن مایل به زرد است. از این دارچین به عنوان ادویه دارچین اصلی یاد میشود. دسته دوم دارچین، دارچین کاسیا نام دارد. دارچین کاسیا محصول چین است و نوع رایجتر دارچین در بازار است و ما بیشتر مواقع دارچین کاسیا را مصرف میکنیم. چوب دارچین کاسیا نسبت به دارچین سیلان سفتتر و ضخیمتر میباشد و رنگ آن قهوهای مایل به قرمز است. دارچین کاسیا طعمی تند و خنک دارد.
فواید چوب دارچین
دارچین حاوی ترکیبات گیاهی با خواص درمانی بسیار بالایی میباشد. دارچین ادویهای با خاصیت ضدمیکروبی قوی و آنتی اکسیدان بالایی است. از طرفی به دلیل داشتن این خواص ( ضدمیکروبی و آنتی اکسیدان ) از بروزهای جوشهای پوستی و چرکی و آکنه جلوگیری میکند. استفاده از روغن دارچین برای کاهش و درمان جای جوش و قرمزی پوست بسیار مفید است. همچنین استفاده از روغن دارچین برای رفع چین و چروک پوست بسیار مفید است. استفاده از ترکیبات گیاهی دارچیندار برای درمان اگزمای پوست بسیار مفید است و لکهای پوستی را از بین میبرد. همچنین باعث افزایش گردش خون در پوست میشود که باعث افزایش رطوبت رسانی به پوست و درمان خشکی پوست میشود.
دارچین عملکرد مغز را بهبود میبخشد و خاصیت ضد التهابی دارد. دارچین برای تسکین دردهای قاعدگی بسیار مفید است. دارچین در تنظیم قاعدگی مفید است و تهوع و تغییرات خلق و خو و نوسانات هورمونی را بهبود میبخشد.
دارچین برای سلامت دندانها مفید است. دارچین به دلیل بوی مطبوعی که دارد به عنوان یک خوشبوکننده دهان از آن استفاده میشود. یکی از مواد اصلی تشکیل دهنده دارچین مادهای به نام سینامالدهید میباشد. این ماده در مبارزه با باکتریها و قارچها بسیار قوی عمل میکند. میتوان روزانه یک بار با روغن دارچین دهان و دندان و لثهها را مسواک زد. این کار باعث از بین رفتن تمامی باکتریها و قارچهای موجود در دهان میشود و علاوه بر پاکیزگی دندانهای و خوشبو کردن دهان، باعث جلوگیری از ایجاد عفونتهای لثه و برفک دهانی و بیماری های دهان و دندان میشود.
همچنین مصرف چوب دارچین بدن را در برابر انواع میکروبها و باکتریها مقاوم میکند و سیستم امنیتی بدن را تقویت میکند. استفاده از دارچین در دوران سرماخوردگی بسیار مفید وبه بهبود هرچه سریعتر کمک بسیاری میکند. همچنین با مصرف معجون سرماخوردگی ساخته شده با دارچین میتوانید سیستم ایمنی بدن خود را تقویت نموده و به سلامتی خود کمک کنید.
مصرف روزانه ادویه دارچین میتواند حساسیت بدن به انسولین را بهبود بخشید و تا حدودی از ابتلا به بیماری قند خون جلوگیری کند. همچنین مصرف دارچین برای افراد دیابتی نیز توصیه میشود. مصرف دارچین به صورت ناشتا قند خون را 10 تا 20 درصد کاهش میدهد. این ادویه موجب پایین آمدن قند خون در افراد دیابتی میشود. افراد دیابتی میتوانند با مصرف معجون قندخون یکی از مواد اصلی تشکیل دهنده آن دارچین است، میزان قند خون بدن خود را تا حد چشمگیری کاهش داده و به روند بهبود این بیماری کمک فراوانی کنند.
دارچین خطر ابتلا به سرطان را کاهش میدهد. دارچین به دلیل خاصیت آنتی اکسیدانی که دارد از جهش سلولی و رشد سلولهای سرطانی جلوگیری میکند و خطر ابتلا به سرطان را تا حد چشمگیری کاهش میدهد. از طرفی این ادویه برای حساسیتهای فضلی و آلرژی بسیار مفید است. خاصیت ضدخارشی دارد و از بروز آسم و تنگی نفس تا حدودی جلوگیری میکند.
دارچین به کاهش خطر بیماری قلبی و سکته قلبی کمک میکند. زیرا با کمک به جریان خون از لخته شدن جلوگیری کرده و سکته قلبی را کاهش میدهد.
تمامی فواید چوب دارچین را در معجون های حس خوب بیابید.
-
محصول تخفیف خوردهمعجون سرماخوردگیقیمت اصلی 175,000 تومان بود.149,000 تومانقیمت فعلی 149,000 تومان است.
-
محصول تخفیف خوردهمعجون لاغریقیمت اصلی 175,000 تومان بود.149,000 تومانقیمت فعلی 149,000 تومان است.
-
محصول تخفیف خوردهمعجون قند خونقیمت اصلی 175,000 تومان بود.149,000 تومانقیمت فعلی 149,000 تومان است.
دم کرده چوب دارچین برای چی خوبه؟
یکی از ترکیبات فوق العاده دارچین، ترکیب دارچین و عسل میباشد که به روشهای مختلف مصرف میشود. ترکیب دارچین و عسل برای کنترل عفونت و التهاب، کاهش قندخون، کاهش چربی خون، درمان آکنه و جوش و عفونتهای پوستی، افزایش سیستم ایمنی بدن و … بسیار مفید است.
شما میتوانید از ترکیب عسل و دارچین بر روی پوست خود بمالید و بعد 20 الی 30 دقیقه آن را بشویید. استفاده از این ترکیب به صورت دو بار در هفته تاثیرات شگفت انگیزی بر روی پوست شما خواهد داشت. همچنین میتوانید به نسبت دو به یک به صورت دو پیمانه عسل و یک پیمانه دارچین و یک لیوان آبجوش به صورت دمنوش و دم کرده استفاده کنید.
میتوانید از چوب دارچین در چای دم کرده استفاده کنید و آن را به عنوان چای دارچین مصرف کنید. حتی میتوانید آن را بر روی قهوه و یا شیر خود بریزید و مصرف کنید. میتوانید از ترکیب ماست و دارچین برای لاغری استفاده کنید.
از پودر دارچین در بسیاری از غذاها مخصوصا در مرغ و ماهی به عنوان خوشبو کننده و طعم دهنده غذا استفاده میشود. از دارچین در پختن بسیاری از کیکها و شیرینیها استفاده میشود.
کلام آخر
دارچین یک ادویه عالی و کاربردی در صنعت درمانی و آشپزی میباشد. خاصیتهای فراوانی دارد که در این مقاله با آن آشنا شدیم . دارچین را به صورت دمکرده و پودری میتوان مصرف کرد. امیدوارم این مقاله برای شما مفید باشد.