کبد به عنوان بزرگترین عضو بدن وظایف مهمی را برعهده دارد که مهمترین آنها تصفیه و پالایش خون از سموم و آلودگیها است. انسان بدون کبد نمیتواند بیشتر از دو روز زنده بماند. پس بسیار مهم است که بتوان از سلامت آن در برابر بیماریهایی چون کبد الکلی، سیروز کبدی، هپاتیت وسرطان کبد محافظت کرد. ما در این مقاله به یکی از مهمترین و خطرناکترین بیماریهای کبد با عنوان سیروز کبدی خواهیم پرداخت و بررسی میکنیم که سیروز کبدی چیست و علل ابتلا به سیروز کبدی و علائم سیروز کبدی را خواهیم شناخت و در ادامه روشهای پیشگیری و درمان آن را مورد بحث و بررسی قرار خواهیم داد. پس تا انتهای این مطلب با ما همراه باشید.
سیروز کبدی چیست؟
سیروز کبدی نوعی بیماری پیشرونده و غیر قابل بازگشت است که در آن سطح کبد دچار زخم و اسکارهایی شده که عملکرد کبد را تحت تاثیر قرار داده و آن را با مشکلات جدی روبرو میکند. همانطور که گفتیم این بیماری قابل بازگشت و درمان نیست اما میتوان با درمانهایی از رشد آن کاست یا آن را متوقف کرد.
علل ابتلا به سیروز کبدی
حال که دانستیم سیروز کبدی چیست به علل ابتلا به این بیماری میپردازیم. علل ابتلا به سیروز کبدی میتواند موارد مختلفی باشد که در ادامه به آنها خواهیم پرداخت. این علل عبارتند از:
- کبد چرب الکلی
- کبد چرب غیر الکلی
- چاقی و اضافه وزن
- هپاتیت
- تجمع آهن در بدن
- بیماری ویلسون یا تجمع مس در کبد
- هپاتیت خود ایمنی
- زمینههای ارثی
- اختلال در مجاری صفراوی
- عفونتهایی نظیر سفلیس
- مصرف برخی داروها
تا اینجا علل ابتلا به سیروز کبدی را شناختیم با ما همراه باشید تا علائم سیروز کبدی را بررسی کنیم.
علائم سیروز کبدی
سیروز کبدی ممکن است در مراحل اولیه بدون علامت باشد و با پیشرفت بیماری احتمال بروز علائم زیر وجود دارد:
- بی اشتهایی و کاهش وزن
- خستگی و ضعف
- تهوع و استفراغ
- ورم شکم و پاها
- افزایش عروق خونی و شبکههای عنکبوتی شکل زیر پوست
- خارش پوست
- قرمزی کف دستها
- زردی و یرقان پوست دست و چشم
- ادرار تیره و مدفوع روشن
- کاهش میل جنسی
- اختلالات قاعدگی در زنان
دانستیم که سیروز کبدی چیست و چه علائم و نشانههایی دارد، با ما همراه باشید تا عوارض این بیماری را نیز بررسی کنیم.
عوارض سیروز کبدی برای سایر ارگانهای بدن
سیروز کبد در صورت پیشرفت میتواند سایر ارگانها را نیز درگیر کرده و دچار مشکل کند. عوارض سیروز کبدی برای دیگر اعضا عبارتند از:
- ورم شکم و پاها
- بزرگ شدن طحال
- فشار خون پورتال
- خونریزی و خون دماغ شدن
- عفونت
- سوء تغذیه و کاهش وزن زیاد
- زردی و یرقان
- کاهش استحکام استخوانها
- سرفه و مشکلات ریه
چه کسانی بیشتر در معرض سیروز کبدی قرار دارند؟
همانطور که گفتیم مشکلات و بیماریهای زمینهای علل ابتلا به سیروز کبدی است. کسانی که دارای مشکلات زمینهای چون هپاتیت، چاقی، کبد چرب و … هستند بیشتر در معرض این بیماری هستند. بنابراین هر فعالیتی که ریسک ابتلا به این بیماریها را افزایش دهد میتواند ریسک ابتلا به سیروز کبدی را نیز افزایش دهد. رفتارهایی مانند مصرف الکل و مصرف غذاهای پرچرب و فرآوری شده که احتمال ابتلا به کبد چرب را بالا میبرد و یا رفتارهای پرخطر جنسی یا استفاده از سرنگهای مشترک و آلوده که احتمال ابتلا به هپاتیت را بالا میبرد و … .
به هر حال بسیار مهم است که تا حد امکان از کارهایی که ما را یک قدم به این بیماری پیش رونده نزدیک میکند دوری کنیم.
راههای پیشگیری و مقابله
همیشه پیشگیری بهتر از درمان است. مخصوصا در مورد این بیماری که همانطور که گفتیم یک بیماری غیر قابل بازگشت بوده و درمان قطعی ندارد. برای پیشگیری از ابتلا به سیروز کبدی اقدامات زیر پیشنهاد میشود.
- ترک مصرف الکل
- کاهش وزن
- رژیم غذایی سالم و به دور از غذاهای پرچرب و فرآوری شده
- ورزش و خواب کافی
- پرهیز از رفتارهای پر خطر جنسی
- درمان مشکلات و بیماریهای زمینهای
- خوردن ویتامینها و مکملها
راههای مقابله با پیشرفت بیماری
برای مقابله با پیشرفت بیماری و همینطور درمان بیماریهای زمینهای چون کبد چرب الکلی و غیر الکلی که در صورت درمان نشدن میتواند منجر به ابتلا به سیروز کبدی شود استفاده از پیشنهادات طب سنتی و مصرف عرقیجات و دمنوشهای توصیه شده، یک راهکار بسیار عالی و مطمئن می باشد. این دمنوشها میتواند علائم سیروز کبدی را به صورت چشمگیری کاهش دهد. برخی از این دمنوشها و عرقیجات عبارتند از:
عرق کاسنی: که یک تصفیه کننده و پاک کنندهی قوی است و میتواند کبد را از سموم و عفونتها پاکسازی کند.
عرق رازیانه: که خاصیت ضد عفونی دارد و کبد را از عفونتها پاکسازی مینماید.
عرق شاتره: که خاصیت چربی سوزی و ضد التهابی دارد و کبد را از التهابات پاکسازی مینماید.
عرق خارمریم: که خاصیت ضد التهابی داشته و همینطور به تقویت کبد و پاکسازی کبد از سموم کمک شایانی مینماید.
معجون کبد چرب: که گلچینی از عصارهی تمامی گیاهان گفته شده به اضافهی چندین گیاه مفید و موثر دیگر در تقویت کبد و پاکسازی از سموم میباشد و میتواند کبد چرب را درمان کرده احتمال پیشرفت بیماری کبد چرب را به گریدهای بالاتر پایین بیاورد و علائم سیروز کبدی را تقلیل ببخشد. این معجون میتواند جایگزین بسبار مطمئنی برای هر نوع درمان گیاهی و دمنوشی باشد و شما را از مصرف تعداد زیادی از دمنوشها و عرقیجات بینیاز کند. شما میتوانید این محصول را به قیمت بسیار مناسب و درب منزل تحویل بگیرید. کافیست از طریق لینک زیر اقدام به سفارش این محصول کاربردی نمائید.
معجون کبد چرب
معجون پاکسازی کبد کاملا گیاهی بوده و از گیاهان مختلفی تهیه میشود که مهمترین آنها کاسنی، شاطره، بید و خارمریم میباشد.
کلام آخر
سلامتی گوهر گرانبهایی است که تا آن را از دست ندهید قدر آن را نخواهید دانست. همهی کسانی که به بیماریهای حاد و مزمن دچار میشوند بر این امر اتفاق نظر دارند. سلامت کبد نیز مانند هر ارگان حیاتی دیگری بسیار مهم و ضروری است. همانطور که گفتیم سیروز کبدی قابل درمان نیست و در صورت ابتلا و پیشرفت بیماری به مراحل حاد فقط در صورت پیوند کبد میتوانید سلامت خود را به دست بیاورید پس سعی کنید تا با در پیش گرفتن یک زندگی سالم و به دور از مصرف الکل، دخانیات، مواد مخدر و غذاهای ناسالم خود را از دچار شدن به این بیماری مهلک نجات دهید.
ما در این مقاله بیماری سیروز کبد را شناختیم و فهمیدیم سیروز کبدی چیست و همینطور علل ابتلا به سیروز کبدی را شناخته علائم سیروز کبدی را برشمردیم و راهکارهایی برای پیشگیری و مقابله با این بیماری را به شما توصیه کردیم. امیدواریم این مطلب برای شما مفید بوده باشد.