بیماری شناسی

گرید های کبد چرب را بشناسید.

گرید های کبد چرب

کبد چرب یک بیماری بسیار شایع است که در آن دور کبد را چربی فرا می‌گیرد. البته در حالت عادی کبد مقداری چربی دارد اما در بیماری کبد چرب این چربی حجم بیشتر از پنج تا ده درصد کبد  را شامل می‌شود که نشان از بیماری دارد. کبد چرب یک بیماری خاموش است که در مراحل اولیه علائمی ندارد اما رفته رفته و با پیشرفت بیماری ممکن است علائم آن بروز پیدا کند. به طور کلی کبد چرب ۴ مرحله یا گرید دارد. گرید های کبد چرب شامل: کبد چرب گرید ۱ یا کبد چرب ساده، کبد چرب گرید ۲ یا استئوهپاتیت، کبد چرب گرید ۳  یا فیبروز کبدی و کبد چرب گرید ۴ یا سیروز کبدی هستند که ما قصد داریم در این مقاله به تفصیل آن‌ها را بررسی کنیم. پس تا انتهای این مقاله همراه ما باشید.

 انواع کبد چرب

در واقع کبد چرب به دو دست تقسیم میشود:

کبد چرب الکلی: که در این نوع کبد چرب مصرف الکل باعث بیماری می‌شود و در اغلب افراد الکلی شایع است.

کبد چرب غیر الکلی

که عوامل دیگری غیر از الکل باعث بیماری می‌شود: نظیر چاقی، عامل وراثت، برخی بیماری‌های زمینه‌ای و برخی از داروها.

علاوه بر این دونوع کبد چرب، این بیماری ۴ مرحله و گرید دارد. در ادامه گریدهای کبد چرب را بررسی کرده و عوارض هر یک را خواهیم دانست.

انواع گرید های کبد چرب

هر گرید در این بیماری به یکی از مراحل پیشرفت این بیماری اشاره دارد و هر مرحله عوارض و علائم خود را دارد. این گریدها عبارتند از:

کبد چرب گرید ۱ (کبد چرب ساده)

در این مرحله حجم تقریبی بین پنج تا ده درصد کبد از چربی اشباع شده است. کبد عملا دچار هیچگونه نقص واقعی نیس و می‌تواند به راحتی قبل کار کند و وظایف خود را انجام دهد. تقریبا هیچ‌گونه علائمی دیده نمی‌شود و بدون آزمایشات دقیق و معاینات پزشکی حتی متوجه بیماری خود نخواهید بود. کبد چرب گرید ۱ به راحتی و با کمی تغییر رژیم غذایی و سبک زندگی و استفاده از درمان‌های خانگی و سنتی قابل درمان است و از این نظر هیچ خطری شما را تهدید نمی‌کند. اما باید متوجه باشید که زنگ خطر برای شما به صدا درآمده است و باید  با تغییر سبک زندگی جلو پیشرفت آن به مراحل بالاتر را بگیرید.

کبد چرب گرید ۲ (استئو هپاتیت)

در این مرحله نسبت به کبد چرب گرید ۱ کمی شرایط بحرانی ترشده است. کبد به دلیل چربی بالایی که در خود ذخیره کرده است دچار التهاب شده است و ممکن است به صورت خاموش عملکرد برخی اعضا را تحت تاثیر قرار داده باشد که احتمال دارد با برخی علائم سطحی نظیر خارش پوست یا لک‌های پوستی از آن آگاه شده و به پزشک مراجعه کنید. پزشک برای درمان  کبد چرب گرید ۲ حتما یک رژیم غذایی خاص را تجویز خواهد کرد و احتمالا با درمان‌های دارویی در صدد درمان آن بربیاید. البته که برای درمان کبد چرب بیشتر باید توجه را روی عوامل بیماری‌زا و درمان آن‌ها گذاشت وگرنه درمان قطعی و مختص  کبد چرب وجود ندارد. کبد چرب گرید ۲ممکن است برای افراد دارای بیماری‌های زمینه‌ای و یا کهنسال خطرناک بنظر بیاید ولی برای افراد عادی بسیار خطرناک نبوده و به راحتی با درمان‌های لازم قابل رفع شدن است. فقط باید از پیشرفت آن به کبد چرب گرید ۳ به صورت جدی ممانعت به عمل بیاورید.

کبد چرب گرید ۳ (فیبروز کبدی)

در  کبد چرب گرید ۳ شما به منطقه‌ی خطر پا گذاشته‌اید. در این مرحله التهابات کبدی منجر به زخم‌های سطحی روی کبد شما می‌شود. احتمال بروز برخی علائم وجود دارد که باید امیدوار باشیم که وجود داشته باشد چرا که می‌تواند شما را به فکر درمان‌های دارویی بیندازد. این مرحله از بیماری به راحتی و فقط با تغییر سبک زندگی و رژیم غذایی درمان نمی‌شود و حتما باید زیر نظر پزشک متخصص درمان‌ دارویی خود را شروع کنید. اما هنوز هم جای ترس و نگرانی نیست و این مرحله نیز هنوز قابل برگشت بوده در صورت درمان‌های درست و به موقع می‌توان آن را کنترل و درمان کرد. مهمترین وظیفه‌ی شما در این مرحله جلوگیری از پیشرفت بیماری و ورود به کبد چرب گرید ۴  می‌باشد که خطرناکترین مرحله از بیماری است.

کبد چرب گرید ۴ (سیروز کبدی)

کبد چرب گرید ۴ یا سیروز کبدی پیشرفته‌ترین مرحله‌ی گریدهای کبد چرب است که به دلیل غیر قابل برگشت بودن آن بسیار خطرناک می‌باشد. در این مرحله زخم و اسکارهای سطح کبد بیشتر و عمیق‌تر شده و عملکرد کبد را با مشکل جدی مواجه می‌کنند. اگر چه این مرحله از بیماری قابل درمان و بازگشت‌پذیر نیست اما در این مرحله نیز بسیار مهم است که بتوانید بیماری خود را کنترل کرده و از پیشرفت آن جلوگیری کنید. کبد چرب گرید ۴ یا سیروز کبدی در صورت پیشرفت ممکن است به سرطان کبد و یا از کار افتادگی کامل کبد منجر شود. اغلب علائم کبد چرب در این مرحله نمود پیدا می‌کند. این علائم عبارتند از:

خارش پوست

زردی و یرقان پوست و چشم

درد شکمی

عروق خونی برجسته و پر رنگ روی سطح پوست

ورم شکم و پاها

ضعف و بی حالی

خون دماغ

حالت تهوع و استفراغ و ..‌

سیروز کبدی می‌تواند عوارض زیر را برای سایر اندام‌ها داشته باشد.

  • بزرگ شدن طحال
  • افزایش فشار خون
  • مشکلات ریوی و سرفه
  • یرقان
  • بی اشتهایی و کاهش وزن شدید
  • کاهش استحکام ناخن‌ها و …

بنابراین و با توجه به گفته‌ها لازم است که همه‌ی اقدامات را قبل از ورود به کبد چرب گرید۴ انحام ‌دهید چرا که با ورود به این مرحله کار بسیار دشواری در پیش خواهید داشت.

جهت خرید معجون کبد چرب کلیک کنید.

کلام آخر

کبد بزرگترین عضو‌ داخلی بدن و یک اندام حیاتی است که وظیفه‌ی مهمی چون تصفیه‌ی خون از سموم و آلودگی‌ها را به عهده دارد. پس سلامت نگه داشتن آن از ضروریات است و نباید به هیچ وجه آن را دست کم گرفت. ما در این مقاله انواع گرید های کبد چرب شامل کبد چرب گرید ۱, کبد چرب گرید ۲ کبد چرب گرید ۳ و کبد چرب گرید ۴, را بیشتر شناخته و از علائم و نشانه‌های آن آگاه شدیم و دانستیم سیروز کبدی سخت‌ترین و خطرناک‌ترین مرحله از این بیماری است که باید تا حد امکان از ابتلا به آن جلوگیری کرد. امیدواریم که این مطلب برای شما مفید بوده باشد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *