خواص غذاها

غذاهای پر کالری مفید و مضر

غذاهای پر کالری

در دنیای امروز که روز به روز به تعداد و تنوع غذاها افزوده می‌شود و دسترسی به انواع غذاها بسیار راحت‌تر از گذشته شده است آمار چاقی به سرعت در حال افزایش است. دنیای امروز پر شد است از انواع غذاهای پر کالری، ناسالم و فرآوری شده که میزان ارزش غذایی آن‌ها هیچ تناسبی با میزان کالری آن‌ها نداشته و ما را روز به روز به اضافه وزن و چاقی نزدیک‌تر می‌کند. ما در این مقاله قصد داریم به غذاهای پر کالری بپردازیم و مضرات آن‌ها را بررسی کرده تاثیر آن را در چاقی و اضافه وزن بشناسیم پس تا انتهای این مقاله همراه ما باشید.

کالری چیست؟

به میزان انرژی که خوردن یک غذا در ما ایجاد می‌کند کالری گفته می‌شود. ما این کالری را هم می‌توانیم از غذاهای مفید به دست بیاوریم و هم از غذاهای مضر‌، اما کالری دریافتی از غذاهای مضر بافت چربی بدن را بالا برده و باعث چاقی می‌شوند و چون ارزش غذایی پایینی دارند سیری ناشی از مصرف آن‌ها خیلی زود فروکش کرده و احساس گرسنگی خواهید کرد.

غذاهای پر کالری

باید خاطر نشان کرد که غذاهای پر کالری به خودی خود بد و مضر نیستند. یعنی ما لیست بلند بالایی از غذاهای پر کالری مفید و سالم داریم

که نه تنها می ‌تواند برای افرادی که به دنبال افزایش وزن هستند مفید باشد بلکه برای افراد چاق که در پی کاهش وزن هستند نیز می‌تواند مفید باشد.

چرا که برخی از غذاهای پرکالری که ارزش غذایی بالایی دارند می‌تواند احساس سیری طولانی مدتی در ما ایجاد کند که ما را از ریزه خواری‌های اضافی معاف کند. به هر حال مشکل ما با غذاهای پر کالری زمانی شروع می‌شود که این غذاها لرزش غذایی پایینی داشته و صرفا کالری بالایی داشته باشند. غذاهایی نظیر فست فودها، غذاهای پر چرب یا غذاهای فرآوری شده که صرفا کالری بالایی داشته و با خوردن آن‌ها سیری کاذب را تجربه خواهید کرد اما با گذشت مدت زمان اندکی احساس ضعف و گرسنگی بر شما غالب شده و شما را مجبور به مصرف غذا و یا خوراکی‌های مضر دیگر می‌کند. و این فرایند به چاقی شما منجر خواهد شد. آنچه که در فرایند لاغری بسیار مهم است انتخاب غذاهایی است که میزان کالری و انرژی دریافتی آن متناسب باشد تا منجر به سیری طولانی مدت شود.

ما در ادامه به برخی از غذاهای پر کالری مضر و همینطور غذاهای پر کالری مفید اشاره خواهیم کرد. پس در ادامه همراه ما باشید.

غذاهای پر کالری مضر

. برخی از این غذاها عبارتند از:

 

    • سیب زمینی سرخ کرده

    • انواع تنقلات شامل چیپس پفک و …

    • نوشیدنی‌های شیرین

    • انواع شکلات و شیرینی

    • انواع فست فودها

    • انواع کنسروها

غذاهای پر کالری مفید

برخی از افراد تا اسم غذاهای پرکالری را می‌شنوند به یاد غذاهای مضر و پرچرب می‌افتند اما باید توجه داشت برخی از غذاهای بسیار مفید هستند که با وجود کالری بالا بسیار مفید هستند و اگر درست و به اندازه مصرف شوند نه تنها باعث چاقی و اضافه وزن نمی‌شوند بلکه می‌تواند به کاهش وزن نیز کمک کند. این غذاها عبارتند از:

 

    •  غذاهای نشاسته دار مانند: سیب زمینی، ماکارونی، ذرت، حبوبات

    • غذاهای پروتئینی مانند: تخم مرغ، ماهی سالمون، پروتئین

    • لبنیاتی مانند شیر، خامه، پنیر

    • چربی‌های اشباع نشده مانند روغن زیتون، روغن آووکادو، آجیل‌ها و دانه‌ها

    • نان کامل یا نان سبوس دار

بدن انسان به چه مقدار کالری نیاز دارد؟

برای این سوال یک پاسخ قطعی وجود ندارد چرا که میزان لازم کالری برای هر فردی نسبت به میزان تحرک و فعالیت او تعیین می‌شود. هر چه فعالیتمان بیشتر باشد به انرژی و کالری بیشتری نیاز داریم. اما به طور کلی و در حالت عادی مردان چیزی بین ۲۸۰۰تا ۳۰۰۰ و زنان ۲۲۰۰ کالری نیاز دارند. البته در سنین ۳۰ تا ۵۰ سالگی.

برای لاغر شدن باید روزانه چند کالری مصرف کنیم؟

این سوال نیز هیچ پاسخ قطعی وجود ندارد. لاغر شدن ابتدا باید به درستی میزان کالری مصرفی روزانه‌ی خود را محاسبه کنید. برای این منظور اپلیکیشن‌های خوبی وجود دارد که کار را برای شما راحت می‌کند.

سپس باتوجه به میزان وزنی که می‌خواهید کم کنید میزان کالری که باید در رژیم غذایی خود کاهش دهید را محاسبه می‌کنید. البته بدانید که هر گونه کاهش کالری دریافتی می‌تواند به کاهش وزن شما منجر شود. در واقع یک فرمول برای لاغری وجود دارد و آن کاهش کالری مصرفی و افزایش میزان تحرک و فعالیت است. این دو در کنار هم باعث لاغری و کاهش وزن حتمی می‌شوند مگر اینکه مشکلی در شما وجود داشته باشد مانند مشکلات هورمونی یا … به هر حال یک راه میانبر برای لاغری وجود ندارد.

معجون لاغری

1.490.000ریال

معجون لاغری

برای خرید معجون لاغری اینجا کلیک کنید

یکی از محصولاتی که می‌تواند با تاثیر روی اشتها و میل به غذا و همینطور افزایش چربی سوزی به شما کمک کند و روند لاغری را در شما آسانتر کرده و تسریع بخشد معجون لاغری است. این معجون از ترکیب گیاهانی چون کرفس، بابا آدم، زیره و ...برای اثر بخشی آن کافیست نیم ساعت قبل از هر وعده‌ی غذایی یک استکان از آن را میل کنید. و تاثیر آن را در کاهش اشتهای خود به وضوح مشاهده کنید. برای خرید این محصول می‌توانید از طریق لینک زیر اقدام کنید.

کلام آخر

ما در این مقاله به بررسی غذاهای پر کالری پرداختیم و دانستیم که غذاهای پر کالری به خودی خود بد و مضر نیستند بلکه زمانی می‌توان گفت یک غذا مضر است که میزان کالری آن غذا  با ارزش غذایی آن همخوانی نداشته باشد و خوردن آن‌ها احساس سیری کاذب و کوتاه مدت در ما ایجاد کند. اغلب غذاهای فرآوری شده و فست فودها از این دسته هستند. پس حتی اگر دچار پرخوری نیز هستید سعی کنید از غذاهای پرکالری مفید مانند پروتئین‌ها استفاده کنید که با پروتئین و فیبر بالایی که دارند می‌توانند احساس سیری طولانی مدتی در شما ایجاد کند. امیدواریم که این مطلب برای شما مفید بوده باشد.

کالری به عنوان انرژی که بدن از طریق مصرف مواد غذایی دریافت می‌کند یا انرژی‌ای که در نتیجه فعالیت‌ها و حرکات بدنی مصرف می‌شود، تعریف می‌گردد.

به طور کلی می‌توان بیان کرد که کالری‌های دریافتی بدن به منظور سوخت و ساز و متابولیسم مورد استفاده قرار می‌گیرند. زمانی که ما غذایی مصرف می‌کنیم، ذرات آن در سیستم گوارش و در طی فرآیند هضم به مولکول‌های کوچکی تبدیل می‌شوند که در روده کوچک جذب می‌گردند. این مولکول‌ها سپس به جریان خون وارد شده و سطح کربوهیدرات یا گلوکز خون را افزایش می‌دهند.

با افزایش کربوهیدرات و گلوکز در خون، انسولین ترشح می‌شود که به انتقال مولکول‌های غذایی از جریان خون به داخل سلول‌ها کمک می‌کند. بنابراین، کالری‌های دریافتی از غذا در واقع نشان‌دهنده میزان انرژی است که آن غذا به هر یک از سلول‌ها می‌رساند.

انرژی که سلول‌های بدن از مواد غذایی استخراج می‌کنند، به سه صورت در بدن مورد استفاده قرار می‌گیرد:

۱۰ درصد آن به فرآیند گوارش اختصاص می‌یابد.
۲۰ درصد آن به فعالیت‌های بدنی نظیر راه رفتن اختصاص دارد.
۷۰ درصد باقی‌مانده نیز به فعالیت‌های سلولی برای حفظ حیات و انجام وظایف در بافت‌های حیاتی بدن اختصاص می‌یابد.

برای کاهش وزن، لازم است که میزان کالری مصرفی خود را کاهش دهید. هر چه انرژی و سوخت کمتری به بدن وارد کنید، بدن ناچار خواهد شد برای تأمین انرژی به ذخایر چربی خود مراجعه کند. اگرچه این اصل صحیح است، اما پس از مدتی کاهش کالری مصرفی، سرعت متابولیسم و سوخت و ساز بدن نیز کاهش می‌یابد.

مردان به طور متوسط باید در طول روز حدود 2500 کالری مصرف کنند تا انرژی لازم برای انجام فعالیت‌های بدنی و حفظ حیات سلول‌های بدن تأمین گردد. همچنین، زنان به حدود 2000 کالری در روز نیاز دارند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *