بیماری شناسی, پیشگیری, درمان خانگی

میگرن عصبی | علائم و علت آن را بشناسید

میگرن عصبی چیست

میگرن عصبی نوعی سردرد طولانی مدت در ناحیه‌ی سر، پیشانی و پشت چشم‌ها است که بسیار شایع است. طبق پژوهش‌ها این بیماری سومین بیماری شایع در جهان است. به همین دلیل مهم است که با دلایل بروز آن و همینطور علائم و نشانه‌های آن آشنا شده راه‌های درمان خانگی آن را بدانیم. تا انتهای این مقاله همراه ما باشید تا همه‌ی این موارد را در سرفصل‌های جداگانه مورد بررسی قرار دهیم.

میگرن عصبی چیست؟

میگرن عصبی نوعی سردرد نبض دار است که بیشتر نصف سر را درگیر می‌کند و اغلب با حالت تهوع و حساسیت به نور و صدا همراه است. میگرن عصبی اغلب با علائم و نشانه‌هایی همراه است که در ادامه به آن‌ها می‌پردازیم.

علائم میگرن عصبی

برخی علائم و نشانه‌ها وجود دارند که باعث می‌شود بتوانیم میگرن را از سردردهای معمولی تشخیص دهیم این علائم عبارتند از:

  • حساسیت به بو: بوهای تند مانند بوی عطر و ادکلن یا سرخ کردنی می‌تواند  علائم میگرن را تشدید کنند.
  • حساسیت به صدا: هر نوع صدایی حتی صدای پچ پچ نیز می‌تواند برای افراد درگیر میگرن ناخوشایند و غیرقابل تحمل باشد.
  • حساسیت به نور: افراد در زمان شروع میگرن تمایل دارند به جاهای تاریک و بدون نور بروند و هرگونه نوری آنها را اذیت کرده علایمشان را تشدید می‌کند.
  • حالت تهوع: شروع دردهای میگرنی اغلب با حالت تهوع همراه است و در برخی موارد ممکن است به استفراغ نیز منجر شود.
  • سرگیجه و تاری دید: سرگیجه و تاری دید نیز می‌تواند از علائم میگرن باشد که با رفع سردرد از بین می‌رود.

علل میگرن عصبی

میگرن دلایل مختلفی دارد که ممکن است در هر فردی متفاوت باشد. البته نمی‌توان به طور قطع دلیل میگرن را ریشه یابی کرد، اما عوامل اصلی که باعث بروز این مشکل می‌شوندعبارتند از:

ژنتیک: سابقه‌ی خوانوادگی احتمال ابتلا به میگرن را بالا می‌برد.

  • بی خوابی و کم خوابی
  • گرسنگی طولانی مدت: برای افراد دچار میگرن بسیار مهم است که وعده‌های غذایی خود را در وقت مشخص بخورند و به خود به صورت طولانی مدت گرسنگی ندهند.
  • حضور در معرض صدا و نور شدید
  • مصرف الکل و سیگار
  • کم آبی بدن
  • استرس و اضطراب
  • تغییرات هورمونی و …

روش‌های پیشگیری از میگرن

 افرادی که به سردردهای میگرنی دچار هستند میدانند که اغلب با بروز میگرن حتی قوی‌ترین داروها نیز نمی‌توانند خیلی سریع با آن مقابله کنند و ممکن است این سردردها از چند ساعت تا چند روز فرد را درگیر کند. در واقع متاسفانه میگرن درمان قطعی ندارد. پس بهترین راه، پیشگیری از شروع سردردهای میگرنی است. برای این کار بهتر است اول دلایل و عوامل شایع در بروز این مشکل را در خود پیدا کرده و رفع کنید. برای مثال اگر جاهای پر سر و صدا یا استشمام برخی بوهای تند باعث بروز علائم میگرن در شما می‌شود از این عوامل دوری کنید. در قدم بعدی سعی کنید سبک زندگی خود را تغییر داده یک سبک زندگی سالم را در پیش بگیرید. برای این کار از رژیم غذایی خود شروع کرده آن را با یک رژیم غذایی سالم و پر ویتامین جایگزین کنید. در صورتی که دخانیات و الکل مصرف می‌کنید از مصرف آن اجتناب کنید چرا که میتواند مشکل شما را تشدید کند. در روز آب کافی بنوشید. وعده‌های غذایی خود را سر یک ساعت مشخص میل نمائید. خواب خود را تنظیم کرده سر ساعت مشخص به رختخواب بروید و تا حد امکان از استرس و اضطراب دوری کنید.

درمان خانگی میگرن عصبی

کارهای خاصی  وجود دارد که می‌توانید با انجام آن‌ها به روند درمان میگرن کمک کنید. برای مثال سعی کنید محل خواب و استراحتتان  تا جای ممکن تاریک وساکت  باشد که خواب را برای شما راحت کند. از کلیه‌ی  وسایل الکترونیکی مانند گوشی و تلویزیون تا حد امکان دوری کنید و برنامه غذایی روتین و منظمی  داشته باشید و برای درمان با یک پزشک مجرب مشورت کنید. البته درمان‌های شیمیایی زیادی برای میگرن عصبی وجود دارد که هیچکدام تاثیر قطعی ندارد و به علاوه مانند هر داروی شیمیایی دیگری مضرات خاص خود را دارند. اما در کنار داروهای شیمیایی برخی گیاهان دارویی هم وجود دارند که طب سنتی آن‌ها را برای درمان و کنترل انواع میگرن پیشنهاد میکند. برخی از این گیاهان عبارتند از:

اسطوخودوس: این گیاه خاصیت آرام بخش و خواب آور دارد. میتوانید عرق اسطوخودوس را تهیه کرده آن را میل نمائید و یا روغن آن را استشمام کرده و سر خود را با آن ماساژ دهید.

دارچین: دارچین نیز بسیار آرام بخش و مسکن است. دم کرده آن در کنار چای علاوه بر طعم بی نظیر آرامش را برای شما به ارمغان می‌آورد.

بیدمشک: عرق بیدمشک از دیرباز مورد توجه افراد برای تسکین سردرد و درمان استرس و افسردگی بوده است.

هل: هل نیز یک مسکن آرام بخش است که هم نوشیدن آن و هم استنشاق بوی آن می‌تواند به بهبود دردهای میگرنی کمک قابل توجهی بکند.

معجون میگرن

علاوه بر درمان‌های خانگی که در پاراگراف قبلی به آن‌ها اشاره کردیم یک راه ساده، راحت و کم هزینه نیز وجود دارد که می‌تواند تا حد زیادی به رفع مشکل شما کمک کرده شما را از شر سردردهای میگرنی  رها سازد و آن معجون میگرن است. این معجون که عصاره‌ی همه‌ی گیاهانی که در بالا ذکر شد را به اضافه‌ی چندین گیاه مفید و موثر دیگر در خود دارد می‌تواند یک انتخاب بی دردسر و بسیار راحت باشد که با تهیه‌ی آن و مصرف یک استکان از آن قبل از هر وعده غذایی می‌توانید از بروز علایم میگرن پیشگیری کنید. برای خرید این محصول از طریق لینک زیر اقدام کنید.

کلام آخر

ما در این مقاله با میگرن عصبی آشنا شدیم و علل و نشانه‌های آن را بررسی کردیم. طبق آنچه که در این مقاله گفته شد توجه به این نکته ضروری است که با توجه به این که درمان قطعی برای میگرن وجود ندارد بهترین کار اینست که بتوانید از بروز آن پیشگیری کنید. و این امر فقط با اصلاح سبک زندگی و انتخاب یک سبک زندگی سالم به دور از غذاهای غیر سالم، دخانیات و الکل، خواب ناکافی  و ... و همینطور یک زندگی روتین و منظم و با برنامه‌ی مشخص میسر است. در کنار همه‌ی این‌ها می‌توانید با تهیه‌ی معجون میگرن روند پیشگیری و درمان خود را راحت‌تر انجام دهید. امیدواریم این مطلب برای شما مفید بوده باشد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *