بیماری شناسی

علائم قند خون + قند خون چه علائمی دارد؟

علائم قند خون

متاسفانه یکی از بیماری‌هایی که امروزه شیوع پیدا کرده است قند خون می‌باشد. در این مقاله می‌خواهیم که بیماری قند خون را بررسی کنیم. می‌خواهیم ببینیم که قند خون چه علائمی دارد؟ علائم قند خون بالا درچهره چه چیزهایی هستند؟ یا علائم قند خون عصبی چیست؟ تا پایان این مقاله با ما همراه باشید تا با قند خون آشنا شویم.

قند خون چیست؟

بیماری قند خون در اثر بالا رفتن سطح ماده‌ای به نام گلوکز در بدن به وجود می‌آید. با این که گلوکز یکی از اجزای مهم خون در بدن می‌باشد. اما بالا رفتن آن از یک مقدار معین بسیار خطرناک است. نام دیگر بیماری قند خون دیابت است. بدن انسان قند و گلوکز را به طور طبیعی از مواد غذایی دریافت می‌کند و بدن پس از هضم کربوهیدرات، آن‌ها را به مواد قندی تبدیل کرده و وارد خون می‌کند. سطح قند خون انسان دائما در حال تغییر است و مقدار ثابتی ندارد. به عنوان مثال پس از خوردن غذا سطح قند خون بالا می‌رود. به همین دلیل است که همیشه سطح قند خون بدن را صبح‌ها و به صورت ناشتا اندازه‌گیری می‌کنند.

در بدن انسان‌ها هورمونی به نام انسولین وجود دارد که وظیفه آن تنظیم سطح قند خون بدن است. انسولین بر سلول‌های کبدی اثر می‌گذارد و باعث می‌شود که سلول‌های کبدی با گرفتن گلوکز موجود در خون آن را تبدیل به گلیکوژن کند و قند خون را کاهش دهد. بنابراین کمبود انسولین در بدن باعث بروز بیماری دیابت یا قند خون می‌شود.

انسولین در لوزالمعده بدن ترشح می‌شود. نام دیگر لوزالمعده پانکراس می‌باشد. هنگامی که قند خون انسان بالا می‌رود انسولین ترشح می‌شود تا سطح قند خون را در بدن تنظیم کند و آن را به سلول‌های بدن انتقال دهد. گلوکز موجود در خون انسان انرژی لازم برای عملکرد سلول‌های بدن را فراهم می‌کند. در واقع منبع اصلی تامین سوخت و انرژی مورد نیاز بدن و مغز انسان گلوکز است.

زمانی که در بدن انسان به مقدار کافی هورمون انسولین ترشح نشود و یا بدن هورمون انسولین را شناسایی نکند، بیماری دیابت یا قند خون علائم خودش را نشان می‌دهد.

دیابت دو نوع است. دیابت نوع یک و دیابت نوع دو. در ادامه با انواع دیابت آشنا می‌شویم.

دیابت نوع یک

در دیابت نوع یک غده پانکراس یا همان لوزالمعده در بدن هیچ انسولینی ترشح نمی‌کند یا در صورت ترشح مقدار آن به قدری پایین است که عملا هیچ نقشی در بدن ندارد. بدون وجود انسولین در بدن گلوکز موجود در خون وارد سلول‌ها نشده و در خون انباشته می‌شود. در این هنگام مقدار قند در خون افزایش پیدا کرده و دیابت نوع یک اتفاق می‌افتد. این نوع دیابت به عوامل ژنتیکی نیز می‌‍تواند بستگی داشته باشد. در این مدل دیابت به دلیل قادر نبودن بدن در ترشح انسولین، باید به بدن انسولین تزریق کرد.

این دیابت بیشتر در دوران کودکی و نوجوانی رخ می‌دهد. اما احتمال دارد در بزرگسالان نیز اتفاق بیافتد. بیماری دیابت نوع یک از دیابت نوع دوم خطرناک‌تر می‌باشد.

دیابت نوع دوم

در این مدل بیماری، بدن انسولین را ترشح می‌کند اما این انسولین کارش را به درستی انجام نداده و در نتیجه مقاومت انسولینی در سلول‌ها ایجاد می‌شود و میزان قند خون افزایش پیدا می‌کند. به دیابت نوع دوم، دیابت شیرین نوع دوم یا دیابت شیرین غیروابسته به انسولین نیز گفته می‌شود.

این نوع از دیابت بیشتر در بزرگسالان و افراد مسن اتفاق می‌افتد. اما کودکان و نوجوانان نیز تا کنون به این بیماری مبتلا شده‌اند. از طرفی به دلیل تغییر در آداب غذایی به خصوص در نوجوانان و جوانان، سن این بیماری کاهش پیدا کرده است. بیشتر بیماران دیابتی نوع دوم ممکن است تا سال‌‌ها هیچ علائمی نداشته و نشانه‌های آن در یک بازه طولانی نمایان شوند.

قند خون چه علائمی دارد؟

به دلیل شیوع بیماری قند خون و دیابت در میان مردم لازم است تا علائم آن را بشناسیم و با آن‌ها آشنا شویم. این علائم صرفا علائمی است که پس از تحقیق بر روی چند بیمار دیابتی مشخص شده است. شما با تکیه بر این موارد برای خود بیماری قند خون را تجویز نکیند. برای تشخیص این بیماری باید آزمایش خون بدهید. اگر هر کدام از یک علائم را داشتید کافی است تا به پزشک مراجعه کرده و از او بخواهید تا برای شما یک آزمایش خون تجویز کند. در ضمن امروزه دستگاه‌های تشخیص قند خون در داروخانه‌ها به فروش می‌رسد که شما با استفاده روزانه از این دستگاه‌ها می‌توانید سطح قند خون خود را اندازه بگیرید. استفاده روزانه از این دستگاه‌ها برای افراد دیابتی ضروری است.

این علائم به میزان افزایش سطح قند خون در بدن شما بستگی دارد و با یک دیگر متفاوت است. علائمی مانند تکرر ادرار، تشنگی و گرسنگی مداوم و خستگی بیش از حد از رایج‌ترین علائم قند خون می‌باشد.

نشانه‎‌های دیابت نوع اول

علائمی مانند تاری دید، گرسنگی و تشنگی شدید، تکرر ادرار، کاهش شدید وزن در دوره زمانی کوتاه، ضعف و خستگی و تغییرات خلق و خوی از نشانه‌های دیابت نوع اول می‌باشد.

نشانه‌های دیابت نوع دوم

علائم دیابت نوع دوم همانطور که در قبل گفته شد به یک باره نمایان می‌شود و در صورت مشاهده باید سریعا به پزشک مراجعه نمود.

بی‌حسی در انگشتان دست و پا، تکرر ادرار، خشک شدن پوست، ایجاد زخم بی دلیل و خوب نشدن زخم پس از مدتی طولانی، خستگی و گرسنگی شدید، ابتلا به عفونت، تاری دید، تشنگی شدید و میل شدید به نوشیدن مایعات از علائم بیماری دیابت نوع دوم است.

علائم قند خون بالا در چهره

زمانی که انسان به دیابت دچار می‌شود روی پوست صورتش علائمی ظاهر می‌‌شود. در این قسمت از مقاله به معرفی این علائم می‌پردازیم.

جوش‌های مکرر، برچسب‌های پوستی، زخم‌هایی که دیر التیام پیدا می‌کنند، خشکی شدید پوست صورت و لب‌ها از علائمی بیماری دیابت و قند خون در چهره است.

علائم قند خون عصبی

بیماری به اسم قند خون عصبی وجود ندارد. چیزی که در واقع هست این است که در افراد دیابتی با افزایش میزان استرس و اضطراب و عضبانی شدن تغییراتی در میزان قند خون به وجود می‌آید که به آن قند خون عصبی گفته می‌شود. یعنی فرد ابتلا به دیابت است و با افزایش استرس میزان آن کم و زیاد می‌شود.

سردرد، بی‌خوابی و مشکلات خواب، ضعف شدید، گیجی، تنگی نفس، تعریق شدید، افزایش ضربان قلب، لرزش بدن و مشکل در تمرکز از علائم قند خون عصبی است.

درمان قند خون

یکی از راه‌های مقابله و پیشگیری از ابتلا به بیماری دیابت استفاده از داروهای گیاهی است. معجون قند خون یکی از بهترین راه‌ها برای پیشگیری از ابتلا به دیابت است و درواقع می‌توان این معجون را یک معجزه دانست. این معجون یک معجون قوی پایین آورنده قند خون در بیماران دیابتی است. برای خرید این معجون معجزه آسا اینجا کلیک کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *